Mijn selectie

Zahora

Alcalá del Valle
Zahara de los Atunes
GemeenteBarbate
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz

Zahora: Prachtig strand en geen mensen
Buiten het hoogseizoen is dit een waar paradijs voor hen die van rust en ruimte houden.
Zahora, is een kustplaats gelegen in de gemeente Barbate, in de provincie Cádiz, Andalusië. Het ligt tussen Los Caños de Meca en El Palmar. Het is een kleine kern van van informele bevolking, die de laatste jaren een veel grotere dimensie heeft gekregen met de hausse van het toerisme in het gebied. Zahora bestaat uit ongeveer 480 inwoners. Het ligt op 72,1 km van Cádiz.

Het ligt aan de noordelijke kant van cabo de Trafalgar, voordat we Los Caños de Meca bereiken, als we in de richting van Barbate gaan. Dichtbij dit gehucht zijn plaatsen zoals Conil of Vejer de la Frontera, wat ongeveer 15 minuten rijden is.

Met grof en goudkleurig zand heeft dit strand langs de lengte verschillende kustprofielen. Aan het einde bij de tombolo (Trafalgar) zijn geen gebouwen, met brede duinen dat grote vegetatie bevat. In het noordoosten, zijn villa's en strandbars.
Het strand kan in tweeën worden gedeeld, het eerste bij de monding van Arroyo de San Ambrosio, een seizoensgebonden stroom die fungeert als een grens met de gemeente Vejer de la Frontera, en in het tweede deel heeft zich een duin-systeem ontwikkeld, gevormd door de natuurlijke dynamiek van de bijzondere structuur van zand, met veel vegetatie.

Zahora heeft nog steeds de charme en rust van altijd, vooral buiten het seizoen, en biedt bezoekers een goed gastronomisch aanbod, met een van de mooiste stranden van Cádiz én beroemd om zijn zonsondergang.

 
 
 
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Zahora

 
 
 Stranden