Mijn selectie

Zahara de los Atunes

Zahora
Vejer de la Frontera
Inwoners1248
GemeenteBarbate
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Zahara de los Atunes: Blauw en groen, groen en blauw
Grote, lange stranden, blauw en groen zeewater dat overloopt in het groen van de natuur, ongerepte stranden zonder promenades en Afrika is met het oog zichtbaar....
Op het eerste oog lijkt het een plaatsje van een paar straten te zijn, maar schijn bedriegt. Het loopt behoorlijk ver door en er zijn vele vakantiewoningen te vinden en vele Spaanse en Duitse mensen hebben er hun tweede huis, met prachtige uitzichten op blauw water. Het is toerisme zonder dat dit de natuurlijke omgeving heeft aangetast. het ziet er nog precies uit zoals jaren geleden.

De oorsprong ligt in de tijd van de Feniciërs, hoewel er tot de zestiende eeuw niet zoiets bestond als een stedelijke kern. De oorsprong komt, zoals de naam al doet vermoeden, van de tonijnvangst. De almadraba is een traditionele manier van vissen op tonijn die al werd gebruikt tijdens de Romeinse overheersing.
Maar tegenwoordig leeft zahara van het toerisme. Hoe dan ook, er zijn nog steeds een aantal vissers die aan het begin van de zomer op tonijn vissen. De gevangen tonijn is van zeer hoge kwaliteit en is meestal bestemd voor de Japanse markt en, in mindere mate, voor lokale consumptie.

Een van de belangrijkste charmes van Zahara is het strand, wat niet verwonderlijk is, want je kunt genieten van de mooiste zonsondergangen en je kunt duidelijk het Afrikaanse continent zien liggen. De meer dan 7 km lange, fijne gouden zandstranden, met kristalhelder water dat zich uitstrekt van het dorp Zahara tot Cabo de Gracia. Alsof dit nog niet genoeg is, is het een van de weinige plekken waar het groen van de natuur overgaat in het blauw van de zee. Een bijzonder strand is het strand Cabo del Plata genaamd Playa de los Alemanes, volledig vrij van toeristische infrastructuur. Het gebied wordt gedomineerd door de vuurtoren Camarinal of Faro de Gracia, die werd gebouwd op een toren van de zestiende eeuw en ingehuldigd in 1989. Vanaf daar is het ongeveer 500 meter lange strand "Cañuelo" te zien, gelegen op militair terrein.

 
 
 
 
 
 
Plaatsen in de buurt van Zahara de los Atunes
Barbate
Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Los Caños de Meca
Libertad e libertad e libertad
Dat is wat je voelt als je in los Caños de bent! Even terug in de sixties! Warmte, zon, muziek, helder water, hoge golven en doen waar je zin in hebt.
Vejer de la Frontera
La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Zahara de los Atunes