Mijn selectie

Zahara de la Sierra

Cádiz
Villamartín
Inwoners1387
Oppervlakte72.48 km2
Bev.dichtheid19,1 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Zahara de la Sierra: Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.
Pueblo blanco op zijn mooist
Met verspreid daaronder de witgekalkte huizen van Zahara de la Sierra.
Als je op de A382 rijdt, de weg van Arcos de la Frontera naar Antequera, of op de A376 van Sevilla naar Ronda, zie je het kasteel liggen.

De stad, met een totale oppervlakte van meer dan 70 km2, is gebouwd aan de zijkanten van de heuvel met een hoogte tussen 300 en 1100 meter. De naam van de stad, die ongeveer 1500 inwoners heeft, bekend als 'Zahareños', komt waarschijnlijk van het Arabische woord sahra dat 'woestijn' betekent.
Zahara de la Sierra is gelegen in het hart van de Sierra de Grazalema in de uitlopers van de Sierra del Jaral, en binnen de beroemde Ruta de Andalusië.

Vanuit het dorp is een uitgebreid panorama aan landschapsdiversiteit van de bergen van Cádiz te zien. In het noorden, de Sierra de Lijar, in het zuiden de achtergrond van de Sierra del Pinar. In het midden, de ruige loop van de Guadalete.
Het silhouet van Zahara de la Sierra, in het landschap gesneden, is een symbool van Cadiz, een symbolische voorbeeld van een historische nederzetting. Het plaatsje is veelvuldig terug te zien op prenten, schilderijen en foto's.

Het middeleeuwse dorp ligt op de heuvel, die de moderne stad domineert, na te zijn verlaten in de zeventiende eeuw. Zijn ommuurde behuizing die ten minste twee defensieve lijnen had, zoals o.a. de Toren van Homage, gelegen op de top van de kalkstenen heuvel, 512 meter boven de zeespiegel. Deze toren, met vierkante en afgeronde hoeken, is een tweeling van Olvera en is al een christelijke constructie. Het heeft twee verdiepingen bedekt met geribbelde gewelven.

De oude kerk van Santa María de la Mesa, omgebouwd tot een interpretatiecentrum, is ook het vermelden waard. Binnen de overblijfselen van de kerk, de oude moskee, een Romeins gebouw met waterreservoir en zelfs een Iberische Aljibe, een waterreservoir ingegraven in de rots.

Naast de locatie en het indrukwekkende historische erfgoed, staat Zahara ook bekend om zijn vlees en stoofschotels met ingrediënten van eigen land.

De Plaza Mayor is Zahara's belangrijkste focus en hart, en een mooie plek om te stoppen in een bar om de wereld voorbij te zien gaan. Rond het plein zijn de kerk van Santa María de la Meza, VVV-kantoor, stadhuis, souvenirwinkel, mirador (uitkijkpunt) terras bar, en de mirador met een prachtig uitzicht over het stuwmeer, het platteland en naar Olvera in de verte. Mis de stenen fontein in het midden niet - een watertrog met een centrale straatlantaarn. De kerk van Santa María de la Meza, VVV, Puerta de la Villa (stadspoort), kasteel, Iglesia Major, Torre del Homenaje, de kapel van San Juan de Letran en de fonteinen zijn de dingen om te zien.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Zahara de la Sierra
Map  Zahara de la Sierra


 
Plaatsen in de buurt van Zahara de la Sierra
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Olvera
Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Puerto Serrano
En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
Torre Alháquime
Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Zahara de la Sierra