Mijn selectie

Villamartín

Zahara de la Sierra
Villaluenga del Rosario
Inwoners12150
Oppervlakte210.30 km2
Bev.dichtheid57,8 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Villamartín: Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.
Wandelen met Turron
Het dorp vormt de overgang tussen het platteland en de bergen en ligt dichter bij Sevilla (77 km) dan bij zijn eigen hoofdstad, Cádiz (93 km).

In Villamartín worden Alfajores (een toffee achtige pasta)en de bekende turron (noga achtige lekkernij van de kerst) gemaakt. Maar het heeft ook ambachtelijk brood van zeer goede kwaliteit, dat in verschillende stijlen wordt vervaardigd, en de molletes worden zeer gewaardeerd, wat onontbeerlijk is voor het ontbijt in de Villamartín.

Zoals bevestigd door de Alberitische Dolmen, is het dorp bewoond sinds de prehistorie. Dit prehistorische monument bevindt zich op de boerderij met dezelfde naam. Hierna kwamen er Romeinse villa's waarvan de overblijfselen bewaard zijn gebleven, na een korte Visigotische interruptie, werd het bezet door de Arabieren.
Het kasteel van Matrera, dat sinds de Middeleeuwen bewaard is gebleven, diende om de zuidelijke gebieden van het koninkrijk Sevilla te beschermen tegen moslimaanvallen. De huidige stad werd gesticht op 4 februari 1503.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland633

Spanje1195260205932
Marokko371423
Duitsland271512
China20128
Groot Brittannië16610
Roemenië1349
Colombia1147
Tsjechië945
Pakistan972
Venezuela413
 
 
 
Folders over Villamartín
Map  Villamartín


 
Plaatsen in de buurt van Villamartín
Arcos de la Frontera
Genieten op hoog niveau
Deze stad is een van de mooiste van de streek, het ligt half op een 96 meter hoge rotspartij, afgebakend door een steile klif. Vanaf de top heb je geweldig uitzicht over het landschap, met een drankje en een hapje bij de Parador....
Bornos
Blauw, blauw meer
Bornos is gelegen in de regio van de Sierra de Cádiz, ten noorden van de provincie. Omgeven door prachtig glooiend landschap, aan de oever van het grote meer, het Embalse de Bornos, met prachtig uitzicht.
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Espera
Watervogels
Espera bestaat uit drie meren en is beroemd om zijn overvloed aan zeldzame watervogels, met name, meerkoeten en eenden. Trekvogels, zoals flamingo's en ooievaars, stoppen hier ook.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Puerto Serrano
En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Villamartín