Mijn selectie

Villaluenga del Rosario

Villamartín
Ubrique
Inwoners455
Oppervlakte59.46 km2
Bev.dichtheid7,7 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Villaluenga del Rosario: Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Dit is een van de langste grotten van Andalusië. Je kunt er per paard of fiets komen. De grotten worden ook gebruikt voor speleologie.

Van alle steden op de Pueblos Blancos-route in de Sierra de Cadiz is deze plaats het hoogst gelegen, op 858 meter en gelijk ook het kleinste dorp.
Gelegen in het natuurpark van de Sierra de Grazalema, biedt de locatie fascinerende plaatsen als de grotten La Yedra en La Rajada, waar overblijfselen uit de neolithische periode zijn gevonden.
Naast de Prachtige omgeving, de natuur en de fijne wandelpaden, de frisse lucht, het bergklimaat en het gezonde plattelandsleven heeft Villaluenga nog twee aantrekkelijk activiteiten die een bezoek aan deze plaats de moeite waard te maken. We hebben het over de wereldberoemde Payoyo-kazen. Naar zeggen brengt dit elk weekend honderden toeristen naar de plaats om dit bijzondere product te kopen. Het wordt beschouwd als een van de beste kazen van Spanje en er zijn dan ook al vele gastronomische prijzen mee gewonnen.
De kazen worden handgemaakt van geitenmelk van het "payoya" geitenras, inheems en verantwoordelijk voor het leveren van het beste basisproduct, omdat dit dier vrij graast en alleen bijgevoerd wordt tijdens het droge seizoen.
Vanwege het succes van dit product, is er ook een kaasmuseum waar in een audiovisuele zaal, de hele weg van het maken van de kaas is te zien. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, één voor tentoonstelling en een andere voor workshops voor de productie van de kaas. Er zijn ook andere producten te vinden zoals botercakes, Chicharrones taarten , Piñonate, schapen en geitenkwark met honing, Pan Moreno, Serrano ham, chorizo ​​en varkenslende. Al deze typisch producten en streekgerechten kunt u proeven in de restaurants en bars in de stad.

Ongetwijfeld wordt de arena gedefinieerd als het belangrijkste monument van Villaluenga en zelfs een van de meest unieke plekken ter wereld. Volgens documenten uit 1792 zou dit de oudste arena in de hele provincie zijn. Het bijzondere aan deze arena ligt in het feit dat het is gebouwd op een rots met droge steen, en de arena is niet helemaal rond, het heeft een polygonale geometrische vorm. Vroeger was de arena niet gesloten en werd gezegd dat het het meest pittoreske en grootste plein ter wereld was, liggend in de uitlopers van de rotsen.

Ongeveer zeventig jaar geleden was het ambacht van de stad gewijd aan de vervaardiging van tegels, geërfd van de Arabieren, en die mogelijk was er dankzij de goede klei ter plekke. Tegenwoordig is de belangrijkste bron van inkomsten de winning van kurk van de kurkbomen. Maar het toerisme begint hier langzaam vorm te krijgen, door de vestiging van hotels en de verkoop van handgemaakte producten, zoals o.a. keramiek, leerbewerking en artikelen van de weefgetouwen.

Recente ontdekkingen, bevestigen dat het gebied van de Manga de Villaluenga al sinds de Boven-Paleolithicum periode is bewoond. Vanaf het jaar 716 tot het jaar 1485 werd het bezet door de moslims, vanaf 1485 kwam het in handen van de Marques de Cádiz en de Graaf van Arcos, Rodrigo Ponce de León.
Tijdens de 18e eeuw, was er lange tijd vrede, waardoor het zijn rijkdommen zo kon vergroten dat het de bouw van de brug over de Tajo de Ronda kon financieren, die de de oude en nieuwe stad met elkaar verbond.
In de negentiende eeuw werd het bezet door de troepen van Napoleon en liep de economie terug. Dit was het tijdperk van de bandieten en smokkelaars, waaronder José María "El Tempranillo" en "Pasos Largos". Aan het einde van de 20e eeuw, met de inzinking van de economie, begon de emigratie uit het dorp. 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Villaluenga del Rosario
Map  Villaluenga del Rosario


 
Plaatsen in de buurt van Villaluenga del Rosario
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Villaluenga del Rosario