Mijn selectie

Vejer de la Frontera

Zahara de los Atunes
Roche
Inwoners12624
Oppervlakte262.88 km2
Bev.dichtheid48,0 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz

Tot deze gemeente behoort ook:
- El Palmar

Vejer de la Frontera: La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.

De deuren, de bellen, de kleine ramen, alles in de straten is bewonderenswaardig. Terrassen die lijken op steegjes, pleinen die patio's nabootsen, interieurs die exterieur zijn, alles is mogelijk in de straten van Vejer, omdat ze op de een of andere manier slechts de weerspiegeling zijn van een bepaalde manier van leven.

Vejer de la Frontera is echt een feestje om te bezoeken. Het is met recht een van de mooiste dorpen van Cádiz, je ziet het al van verre liggen, hoog op de heuvel met een slingerweggetje er naartoe. Op een paar kilometer van de zandstranden van El Palmar, een waar surfparadijs, de stranden van Los Caños de Meca en die van Conil de la Frontera.

Opvallend en bijzonder door hun goede conservering en schoonheid zijn de windmolens van de landgoederen van Las Tres Ave María, direct zichtbaar als je aankomt. Het doet je direct denken aan Cervantes.
Niet minder spectaculair is het gebied van Santa Lucia, met de overblijfselen van een Romeinse aquaduct. Op dezelfde manier is de ommuring van La Muela met zijn stromende fontein en de dennenbossen die de stad omringen slechts een klein voorbeeld van de rijkdom aan natuurlijke landschappen die zijn geconcentreerd in of in de omgeving van Vejer de la Frontera.

Vejer de la Frontera behoort tot de "Comarca de la Janda", en werd door de geschiedenis heen bezet door verschillende beschavingen. Eerst waren het de Feniciërs, die de tonijnvisserij hebben ingebracht, sinds die tijd zeer belangrijk voor de economie. Toen kwamen de Carthagers, de Romeinen en de Arabieren, gevolgd door christenen tot op de dag van vandaag. Dit gebied was zeer gewild vanwege de strategische ligging waardoor boten gemakkelijk de zee konden verlaten vanaf de rivieren.

Onder Arabische macht had de stad vijf eeuwen van welvaart en werd de infrastructuur van de straten verbeterd, er kwamen huizen en kastelen. In 1805 versloeg admiraal Nelson, commandant van de Engelse vloot, de Frans-Spaanse alliantie in de slag om Trafalgar. daarna werd het gebied bezet door de strijdkrachten van Napoleon.

Toen Vejer de twintigste eeuw binnenging, onderging het een voorspoedige ontwikkeling, vooral dankzij het toerisme.
 Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera Vejer de la Frontera

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland211011
België413

Spanje1213360606073
Groot Brittannië1205763
Duitsland964254
Marokko642836
Italie462521
Frankrijk17116
Verenigde Staten1064
China844
Argentinië743
Portugal734
 
 
 
Folders over Vejer de la Frontera
Map  Vejer de la Frontera


 
Plaatsen in de buurt van Vejer de la Frontera
Barbate
Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Benalup-Casas Viejas
Rechtstreeks naar de prehistorie
Benalup is zo´n slapend wit dorp, met blaffende hondjes, mooie voortuintjes, en wapperend wasgoed. Maar met een van de meest bijzondere vondsten in Spanje.
Conil de la Frontera
Wordt verliefd!
Zodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Los Caños de Meca
Libertad e libertad e libertad
Dat is wat je voelt als je in los Caños de bent! Even terug in de sixties! Warmte, zon, muziek, helder water, hoge golven en doen waar je zin in hebt.
Zahara de los Atunes
Blauw en groen, groen en blauw
Grote, lange stranden, blauw en groen zeewater dat overloopt in het groen van de natuur, ongerepte stranden zonder promenades en Afrika is met het oog zichtbaar....

Zoek hier vakantiewoningen in:
Vejer de la Frontera

 
 
 Stranden