Mijn selectie

Ubrique

Villaluenga del Rosario
Torre Alháquime
Inwoners16597
Oppervlakte69.75 km2
Bev.dichtheid237,9 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Ubrique: Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Leer en stierenvechter
Ubrique is een prachtig gelegen dorpje tegenover de rots van de Cruz de Tajo, een typisch pueblo blanco in de Serrania de Ronda, in het gedeelte van de provincie Cádiz.
Ideaal om te jagen en te vissen, omringd door het natuurpark Sierras de Grazalema en het natuurpark Alcornocales.

Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie. Er wordt hoge kwaliteit geleverd en de producten worden begeerd door toeristen die elk jaar op zoek zijn naar de mooiste leerproducten.

Op een kilometer afstand liggen de overblijfselen van een Romeinse stad genaamd Ocurris, met de komst van moslimvolken komt ook de agrarische exploitatie die zorgt voor economische heropleving. De Arabieren bouwen het fort van Cárdela als bewijs voor hun verblijf in Ubrique.

De stad is teruggevonden in de dertiende eeuw, zoals we die vandaag de dag kennen, gesticht in 1503.

Tegenwoordig is de nationale faam van de stad ook afkomstig van een flamboyante gepensioneerde stierenvechter, Jesulín de Ubrique. Zijn finca, Ambiciones, is te zien aan de A373, aan de linkerkant richting het zuiden van Prado del Rey richting El Bosque. Jesulin blijft de favoriete zoon van de stad.
Attractie in Ubrique is dan ook de arena, in de Avenida de Jesulin de Ubrique. Er is ook een museum voor stierenvechten, Museo Taurino Jesulin de Ubrique, en een peña-cultureel genoemd naar de stierenvechter.

De stad ligt op de plek waar de natuurparken van Grazalema en het natuurpark Los Alcornocales samenkomen, zodat u kunt genieten van prachtige wandelingen in de omgeving. Vlakbij is de Romeinse plaats Ocuri, een zeldzaam voorbeeld van een archeologisch columbarium (een plaats voor het bewaren van grafurnen). Ook dicht bij de stad ligt het Castillo de Fatima, de overblijfselen van een Moors kasteel.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland101

Spanje1637280908282
Marokko552530
Peru311714
Colombia30921
Venezuela17107
China1284
Groot Brittannië844
Argentinië853
Roemenië743
Italie642
 
 
 
Folders over Ubrique
Map  Ubrique


 
Plaatsen in de buurt van Ubrique
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Ubrique