Mijn selectie

Trebujena

Alcalá de los Gazules
Sanlúcar de Barrameda
Inwoners7028
Oppervlakte70.00 km2
Bev.dichtheid100,4 per km2
ComarcaCosta Noroeste de Cádiz
ProvincieCádiz


Trebujena: Wijngaarden
Er zijn verschillende reden om naar Trebujena te gaan, enkele zijn de wijngaarden, de boomgaarden, de landerijen met groente, het moeras en het weide gebied waar de "bravo" stier gefokt wordt.
Paling
Trebujena behoort tot het gerechtelijk arrondissement Sanlúcar de Barrameda, dat deel uitmaakt van het "Gemenebest van Gemeenten van de Beneden-Guadalquivir", in een gebied van heuvels en terrassen waar druiven worden verbouwd en er zelfs een druivensoort de naam Trebujena draagt.
Het heeft een bevolking van 6.900 inwoners, de naburige steden zijn Jerez de la Frontera en Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cádiz en Lebrija in Sevilla.
In het park La Toya maak je mooie wandelingen tussen de inheemse flora, er wordt veel in de omgeving gejaagd en gevist, omdat de rivier Guadalquivir langs de stad loopt. De Rivier levert een van de typisch gastronomische producten van Trebujena, namelijk paling. Stoofschotels met kikkererwten en konijn zijn andere bekende gerechten.
Een van de festiviteiten is een kookwedstrijd, de deelnemers maken het menu.

Trebujena werd bewoond door Romeinse en Arabische bevolkingsgroepen. De geschiedenis van de stad begint ongeveer in het jaar 1050 met de handel van olie naar het Oosten, in 1297 wordt het van Medina-Sidonia als onderdeel van een schenking aan Guzmán el Bueno, in 1494 werd Trebujena een onafhankelijke gemeente van Sanlúcar de Barrameda.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Trebujena
Map  Trebujena


 
Plaatsen in de buurt van Trebujena
Jerez de la Frontera
Paarden, sherry, flamenco en motoren
Een leuke combinatie! En allen breed vertegenwoordigd! Maar ook zonder deze elementen een heerlijke plek om te zijn!
Sanlúcar de Barrameda
Een must!
Sanlucar de Barameda is vol geschiedenis, thuisland van Manzanilla en uitgeroepen tot Historisch-Artistieke stad. Het is de plaats met de meeste culturele bezienswaardigheden van de provincie Cádiz.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Trebujena