Mijn selectie

Torre Alháquime

Ubrique
Setenil de las Bodegas
Inwoners790
Oppervlakte17.36 km2
Bev.dichtheid45,5 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Torre Alháquime: Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Bandieten
Dit mooie witte stadje in de Sierra de Cadiz dateert uit de islamitische tijd, het lijkt sterk op de Berbersteden in de heuvels van Noord-Afrika. De naam Torre Alhamique komt van de Arabische Al Hakin-familie, wat betekent "de wijze" of "de geleerde". Deze familie bezat het torenfort, gelegen op 4 km van Olvera, dat de basis voor de stad werd. Je kunt nog steeds de ruïnes van dit oude toren-fort van Nazari zien.
De locatie van de stad - op de grens tussen omstreden moslim- en christelijke gebieden - betekende dat het in de 14e en 15e eeuw vaak van eigenaar veranderde, voordat het uiteindelijk veroverd werd door Marques de Cadiz in 1485. Torre Alhaquime was ook eigendom van de Rivera familie, en werd toen een deel van het hertogdom Alcala de los Gazules, later behorend tot het huis van Medinaceli.

Torre Alhaquime speelde een sleutelrol in de strijd tegen Franse troepen tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw, waarbij de inwoners zich aansloten bij de verschillende groepen guerrillastrijders die ontstonden in de bergen van Cadiz en Ronda.
Een van de beroemdste van deze bandieten was de beruchte, charmante eenhandige El Tempranillo, die veel tijd in de stad doorbracht (hoewel hij feitelijk in Alameda in de provincie Malaga was geboren). Torre Alhaquime was ook de geboorteplaats van zijn ongelukkige vrouw, María Gerónima Francés, die stierf tijdens de bevalling terwijl hun huis belegerd werd door soldaten. De bandiet gaf het ruwe leven op en werd politieagent, hoofd van de voorloper van de Guardia Civil. Hij werd dodelijk gewond bij een schietpartij met een andere bandiet, El Barbarello, uit Estepa. U kunt de ruïnes van het huis van El Tempranillo in de stad zien.

De parochiekerk is Nuestra Señora de la Antigua, en dateert uit de 18e eeuw. Een ander hoogtepunt van de stad is het Cemetery Castle, dat dateert uit de 13e eeuw.

Lokale gerechten zijn onder meer wildstoofschotels en andere specialiteiten zijn asperges, distels en slakken; zoetere opties zijn roscos (rond Pasen gebak), amandelgebakjes en "El Hornazo", versierde eieren met suiker. Olijfolie wordt lokaal geproduceerd onder de naam DO "Sierra de Cadiz". Ambachten die je in Torre Alhaquime kunt vinden zijn espartogras, teenwilgen, hout, keramiek en borduurwerk.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Torre Alháquime
Map  Torre Alháquime


 
Plaatsen in de buurt van Torre Alháquime
Alcalá del Valle
Rust in de vallei
Zoals de naam al zegt een dorp in een vallei. Het ligt in het westelijke deel van de Serrania de Ronda. Omdat het zich in een dal bevindt, is het klimaat van Alcalá del Valle enigszins bijzonder.
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Olvera
Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Setenil de las Bodegas
In de rots, onder de rots
Waar de meeste pueblos blancos werden gebouwd op beschermende rotswanden en bergen, groeide deze stad uit een netwerk van grotten in de kliffen, de verblindende witte huizen lijken uit de rotsen te komen.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Torre Alháquime