Mijn selectie

Tarifa

Chipiona
San Roque
Inwoners18162
Oppervlakte419.67 km2
Bev.dichtheid43,3 per km2
ComarcaCampo de Gibraltar
ProvincieCádiz


Tarifa: Surfparadijs
Tien kilometer witte zandstranden, ongerepte natuur en enkele van de beste kite- en windsurf omstandigheden. Hier is een waar surfparadijs gevestigd.
Zicht op het Rifgebergte
Slechts 11 km zit er tussen Afrika en Tarifa op het smalste punt, dit zuidelijkste puntje van Europa, waar de Middellandse Zee de Atlantische Oceaan ontmoet, heeft een spectaculair uitzicht op het Rifgebergte van Afrika aan de overkant van het water.
De wilde kustlijn van Tarifa trekt zowel surfers als natuurliefhebbers aan. Net zo beroemd om zijn vogels kijken als om het surfen door de altijd aanwezige sterke wind, zijn er eindeloze mogelijkheden om het glooiende landschap te verkennen. Paardrijden, kite-surfen, windsurfen, walvissen kijken, bergbeklimmen en duiken om er maar een paar te noemen.
Er zijn een aantal uitstekende hotels, zowel in het stadscentrum als langs de stranden in het noorden en het zuiden van de stad, genoeg keuze voor elk budget.
De smalle straatjes met kinderkopjes, de jasmijn en de prachtige smeedijzeren hekken maken het oude deel van Tarifa een leuke plek om een wandeling te maken. Veel van wat we nu zien, werd gebouwd in de 18e eeuw.

Dit kleine vissersdorp was het eerste punt van de Moorse invasie van Zuid-Spanje in 711 toen het Berberse opperhoofd; Tarif Ibn Maelik, aan wal kwam vanuit Ceuta, begeleid door vier boten met 400 voetsoldaten en 100 ruiters. In 1292 heroverde Sancho El Bravo deze Iberische hoek. In 1295 verdedigde Guzman El Bueno de stad tegen de opnieuw binnenvallende Moren. Volgens de plaatselijke legende namen de Moren zijn zoon gevangen en dreigden hem te vermoorden als Guzman de stad niet zou overgeven. Hij weigerde en gooide zijn zwaard van de kasteeltoren, helaas hielden de Moren zich aan hun woord en vermoordden de zoon met het zwaard van zijn vader.
Lokale vissers gebruiken nog steeds de Almadraba-methode om op tonijn te vissen. Met een cirkel van boten en netten, een methode die sinds de Fenicische tijd, 2000 jaar geleden, niet is veranderd. Het visseizoen voor blauwvintonijn begint eind maart en duurt ongeveer drie maanden.

Tarifa heeft een oorsprong die teruggaat tot de prehistorie, zoals blijkt uit grotschilderingen, dolmens, stenen wapens en andere voorwerpen die gevonden zijn uit latere perioden. De Romeinen hebben de meeste sporen achtergelaten in Tarifa , zij hebben drie steden opgericht, Iulia Ioza (het huidige Tarifa), Mellaria (Casas de Porro) en Baelo Claudia (Playa Bolonia).

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland512526
België352312

Spanje1656483208244
Italie348188160
Duitsland273145128
Groot Brittannië1709278
Frankrijk1246955
Marokko955144
Argentinië543222
Polen461729
Zwitserland381721
China362016
 
 
 
Folders over Tarifa
Map  Tarifa


 
Plaatsen in de buurt van Tarifa
Algeciras
Even naar Marokko
Algeciras is de grootste stad in de regio Campo de Gibraltar. De strategische ligging maakt het tot de grootste zeehaven van Spanje, een doorvoerhaven tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Tarifa