Mijn selectie
 
Piedras Gordas / La Almadraba
Punta Candor
Puntalillo
Het is toegankelijk via de snelweg A-2076, aan de toegang van Rota, richting Rota Norte. Het strand is gelegen in de schilderachtige omgeving van Punta Candor, tussen de monding van de rivier Arroyo Alcántara, en het begin van los corrales de pesca de Rota, en het strand Playa de Pegina.

Het strand heeft een lengte van 1300 meter, met hoge duinen, met aan een kant kust met bos, waarop het Ministerie van Milieu diverse herstelprojecten heeft uitgevoerd ter bescherming en instandhouding.
De duinen spelen een belangrijke rol bij het handhaven van het zand op het strand, het laatste stuk van dit strand, vormt het gedeelte duin en pijnboombos aan de kust Dit bos geeft Rota een grote ecologische waarde.
Er is een systeem van houten loopbruggen gebouwd waarmee gebruikers toegang krijgen zonder te interfereren met de natuurlijke dynamiek van de duinen.
De voorzieningen verdeeld over de verschillende strand toegangen zijn: douches, voet douches, drinkfonteinen, toiletten, eerste hulp, loopbruggen over het zand over de laaggelegen delen. Het heeft recreatiegebieden waarin strandgebruikers kunnen genieten van verschillende faciliteiten, zoals: twee nautische kanalen voor het in- en uitstappen van boten en reddingsboten. Het deel naar het westen wordt gebruikt door windsurfers en kitesurfers. Er zijn twee chiringuitos en delen voor gehandicapten. Het is ook beschikbaar voor iedereen met een handicap met behulp van de amfibische stoel of Amphy-Buggy, waarmee gehandicapten kunnen baden. Evenals het gebruik van de Novaf (voertuig voor de overdracht van mensen met beperkte mobiliteit).