Mijn selectie
 
La Costilla
Los Corrales
Peginas / Aguadulce
Playa Corrales wordt begrensd door de Pinar de la Almadraba, die een belangrijke rol in de fysieke en visuele scheiding van de stedelijke omgeving speelt, het is een barrière tussen de natuurlijke en stedelijke omgeving en maakt het mogelijk dat je van het strand kan genieten in complete rust, weg van lawaai, vervuiling en verkeer vanuit de stad. Tegelijkertijd fungeert het als een visuele barrière, omdat het stedelijk gebied niet vanaf het strand kan worden gezien.


De voorzieningen bij de diverse strandopgangen zijn: douches, voet douches, drink fonteinen, toiletten, vuilnisbakken - bakken, recycling punten met containers voor papier, glas, verpakkingen en organisch afval. Er zijn loopbruggen op het zand over alle laaggelegen delen.
Met een WNW-ESE benoeming, is dit strand bekend om zijn brede duinen en dennenbos, het wordt door beschermd en onderhouden, zij hebben een netwerk van wandelpaden aangelegd. Het is een natuurlijk strand met speciale bescherming dat zich in een volledig natuurlijke omgeving bevindt, zoals het Cordón Dunar, Los Corrales de Pesca en el Pinar Costero.
Het is erg onderhevig aan getijdenwerking, een uitgebreid wad bij eb, het heeft een rotsachtige en zanderige bodem. De voorzieningen bevinden zich bij de hoofdtoegang, langs de Avenida de los Corrales, naast het Hotel Playa de la Luz.
Los Corrales de Pesca is verklaard tot Natuur Monument door de Junta de Andalucía, door de bijzondere plekken om te vissen, het is overgebleven uit de Arabische periode en vormt een kunst in de traditionele visserij en is onderdeel van het cultureel en natuurlijk erfgoed van de gemeente Rota, bewaard tot op de dag van vandaag.