Mijn selectie

Setenil de las Bodegas

Torre Alháquime
Puerto Serrano
Inwoners2769
Oppervlakte82.15 km2
Bev.dichtheid33,7 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Setenil de las Bodegas: In de rots, onder de rots
Waar de meeste pueblos blancos werden gebouwd op beschermende rotswanden en bergen, groeide deze stad uit een netwerk van grotten in de kliffen, de verblindende witte huizen lijken uit de rotsen te komen.
Heel bijzonder
Setenil is gelegen in het noordoosten van de provincie, grenzend aan de provincie Malaga en natuurlijk meer ingelijst in het lagere deel van Ronda in de bergen van Cadiz

Het historische centrum bevindt zich op een hoge natuurlijke tafel en wordt omringd door Trejo-Guadalporcún rivier, een presentatie van een merkwaardige architectonische lay-out, omdat de woningen zich boven en onder de rotsen bevinden.
Hier zijn de natuurlijke grotten benut als huizen en is het de rots zelf, die fungeert als het dak van de huizen, met straten die uitblinken door hun schoonheid en originaliteit vooral in het onderste deel van de stad. Maar ook het kasteel en de kerk, Iglesia de la Encarnación zijn bijzonder. Het is ongetwijfeld de schoonheid van Setenil omlijst door granen en olijfbomen, dat het één van de meest bezochte dorpen van de Sierra de Cádiz is.
De oude grotwoningen, tegenwoordig ingeschreven als Artistic Historical boden in de prehistorie onderdak aan oude kolonisten. De meeste grotten zijn nu in gebruik als winkel, restaurant en landelijke accommodatie, behalve die in de gebieden Jabonería en Herrerías, die nog steeds als huis worden gebruikt.

Als u in de regio Setenil rijdt of wandelt, zijn er twee opmerkelijke plekken die u in de buurt kunt bezoeken. De prachtige Romeinse ruïnes van de eerste eeuw AD Acinipo, of Ronda la Vieja ('oude Ronda'), zijn amper acht kilometer verderop, en het uitzicht vanaf het geruïneerde openluchttheater, compleet met podium, backstage-ruimtes en ronde zitplaatsen, zijn verbluffend. Op de weg tussen Setenil en Ronda wijst een kleine wegwijzer aan de oostkant van de weg ook naar de Bodega Las Monjas (een voormalig klooster), die de verfijnde lokale rode wijn produceert Principe Alfonso, genoemd naar wijlen Principe Alfonso de Hohenlohe, hij richtte de bodega op (evenals de originele jet-set hangout, de Marbella Club). Er is een restaurant en de bodega verkoopt zijn eigen wijnen.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Setenil de las Bodegas
Map  Setenil de las Bodegas


 
Plaatsen in de buurt van Setenil de las Bodegas
Alcalá del Valle
Rust in de vallei
Zoals de naam al zegt een dorp in een vallei. Het ligt in het westelijke deel van de Serrania de Ronda. Omdat het zich in een dal bevindt, is het klimaat van Alcalá del Valle enigszins bijzonder.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Olvera
Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Torre Alháquime
Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Setenil de las Bodegas