Mijn selectie

Sanlúcar de Barrameda

Trebujena
Rota
Inwoners68684
Oppervlakte174.30 km2
Bev.dichtheid394,1 per km2
ComarcaCosta Noroeste de Cádiz
ProvincieCádiz


Sanlúcar de Barrameda: Een must!
Sanlucar de Barameda is vol geschiedenis, thuisland van Manzanilla en uitgeroepen tot Historisch-Artistieke stad. Het is de plaats met de meeste culturele bezienswaardigheden van de provincie Cádiz.
Zeemans melancholie
Sanlucar de Barrameda ligt aan de monding van de rivier de Guadalquivir, die deel uitmaakt van het Nationaal Park la Doñana. De stranden strekken zich uit over 6 km, de bekendste stranden zijn Bonanza Beach, Playa Bajo de Guia, Calzada Beach en Playa de la Jara. Het heeft een mediterraans klimaat met gemiddelde temperaturen van 20 ° C gedurende het hele jaar.

Sanlucar de Barameda is vol geschiedenis, thuisland van Manzanilla en uitgeroepen tot Historisch-Artistieke stad. Het is de plaats met de meeste culturele bezienswaardigheden in de provincie Cadiz, een plaats met paleizen en historische monumenten, eeuwenoude wijngaarden en een gastronomie die u niet snel vergeet.

In de negentiende eeuw, kozen de hertogen en graven deze kust om hun zomerverblijven neer te zetten, waardoor het erfgoed van Sanlucar belangrijke paleizen bezit zoals Orleans-Borbon, in Cuesta de Belén, waar momenteel het gemeentehuis van de stad Sanlúcar gevestigd is. En andere zoals Castillo de Santiago uit de vijftiende eeuw waar de zeshoekige Toren van Homenaje staat. Het Palacio Ducal de Medina Sidonia in renaissancestijl is uitgeroepen tot historisch-artistiek monument in 1978.

In de wijk El Alto en in Bajo de Guia, als aanvulling op alle cultuur, vinden we de Sanluqueña gastronomie in een van de tavernes om te genieten van een Mosto of Manzanilla met traditionele tapas als gekookte aardappelen of gebakken vis.
Bezoek vooral ook het Zeemuseum Las Caracolas, in de Calle del Truco. Eigendom van een voormalig zeeman met fantastische zee-souvenirs, foto's, munten, fragmenten van amforen, beenderen van zeevis etc.
Op de Paseo de Bajo de Guia, doorlopend in de Paseo Maritimo tot aan de traditionele wijk van de zeelui, loopt het water u in de mond van de uitstekende zeevruchten en traditionele zeemansgerechten. In Bajo de Guia kunt u proeven van gerechten zoals sopa de galeras (galei), raya a la naranja agria en traditioneel bereide tong, naast vele andere unieke combinaties van de fantasierijke gerechten van de zeemannen.

Een bezoek aan Sanlúcar de Barrameda kan niet worden afgesloten zonder een bezoek aan enkele van de wijngaarden om te begrijpen wat manzanilla is. Alle bodegas in de stad bieden rondleidingen, de meest bekende zijn de Bodegas de Argüeso, las Bodegas Pedro Romero of Barbadillo, dat een museum heeft waar u de machines en gereedschappen kunt zien die al decennia gebruikt worden.

Als u van plan bent om Sanlucar bezoeken in augustus, zoek dan de datum op voor de spectaculaire paardenraces op het strand. Altijd in de maand augustus en afhankelijk van de getijden, want racen kan alleen als het eb is. Deze races worden al meer dan anderhalve eeuw gehouden, en werden tot Nationaal Toeristisch Belang verklaard in 1997.

De eerste nederzettingen dateren uit de oudheid, de eerste bewoners waren Tartessos, maar het grootste bewijs werd achtergelaten door de Arabieren, die het Kasteel van de Zeven Torens bouwden, het werd gebruikt om de monding van de rivier de Guadalquivir te verdedigen tegen invasies.
Het fort en het dorp werden teruggewonnen in 1297 door Guzmán el Bueno, na de ontdekking van Amerika werd het van groot strategisch belang door de handel tussen Amerika en de haven van Sevilla. Vanaf hier maakte Christopher Columbus zijn derde reis naar de Nieuwe Wereld en startte Magellan zijn eerste reizen hier.
 Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda Sanlúcar de Barrameda

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland17116
België17134

Spanje676353369433941
Marokko1819091
China944846
Roemenië803446
Senegal624814
Frankrijk583127
Verenigde Staten543123
Tsjechië512328
Groot Brittannië492821
Duitsland382018
 
 
 
Folders over Sanlúcar de Barrameda
Map  Sanlúcar de Barrameda


 
Plaatsen in de buurt van Sanlúcar de Barrameda
Chipiona
Spaans toerisme
In dit strandplaatsje is het toerisme puur Spaans, vooral vanuit de provincie Sevilla, hoewel het de laatste tijd iets internationaler begint te worden. Mede dankzij de 18-holesgolfbaan tussen Chipiona en Rota.
Rota
Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
Trebujena
Wijngaarden
Er zijn verschillende reden om naar Trebujena te gaan, enkele zijn de wijngaarden, de boomgaarden, de landerijen met groente, het moeras en het weide gebied waar de "bravo" stier gefokt wordt.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Sanlúcar de Barrameda