Mijn selectie

San Fernando

Jerez de la Frontera
Puerto Real
Inwoners94979
Oppervlakte30.65 km2
Bev.dichtheid3.098,8 per km2
ComarcaBahía de Cádiz
ProvincieCádiz


San Fernando: Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.
Zout, zout, zout
San Fernando ligt aan de zuidkant van de Baai van Cádiz en heeft ca 96.000 inwoners. Uit de verte lijkt het een wijk van Cádiz te zijn, maar niets is minder waar, het is een aparte stad met een grote historie. De stad wordt ook wel "La Isla" genoemd.

Het landschap is vlak en wordt gedomineerd door de gebieden van de zoutwinning, de zogenaamde salinas. Vroeger was San Fernando de stad van de scheepsbouw. Het hoger gelegen gebied is de Cerro de los Mártires en Cerro Torre Alta. Het heeft twee stranden, een aan de Atlantische Oceaan, Playa Camposoto en de andere op de baai van Cádiz genaamd Playa de La Casería.

In de geschiedenis speelde de stad een hoofdrol toen in 1810 tijdens de Franse bezetting onder leiding van Napoleon, San Fernando en Cádiz de enige delen van Spanje waren die zich niet aan de Fransen overgaven.
De "Cortes Generales" ontmoetten elkaar in het Comedy Theatre (tegenwoordig bekend als het Real Teatro de las Cortes) en begonnen aan de voorbereiding van de eerste liberale grondwet van Spanje, die in 1812 werd goedgekeurd in de naburige stad Cádiz.

San Fernando is ook de stad waar één van de belangrijkste flamencozangers is geboren, Camarón de la Isla. Camarón en Paco de Lucía waren een gouden combinatie, net zoals later met Tomatito. Hij heeft de flamencowereld behoorlijk op zijn kop gezet omdat hij de eerste man was die een combinatie maakte van flamenco met andere soorten muziek, de flamenco fusion of flamenco nuevo, de nieuwe flamenco. Dit gebeurde zeker niet in het begin, toen werd hij er om verguist, maar later werd hij erom verafgood, hij bracht de flamenco binnen bij een jong publiek, waardoor er weer een nieuwe stroming bijzondere artiesten ontstond. Helaas te vroeg gestorven, maar nog altijd in leven door zijn zang en zijn onophoudelijke stroom bewonderaars. Er is een route in San Fernando met bijzondere plekken gewijd aan Camarón. Nu rum 25 jaar later worden er nog steeds dagelijks verse bloemen op zijn graf gelegd door zijn fans.

De goede locatie van de stad maakt dat je de omringende streken snel kunt bereiken, zoals het platteland van Jerez, de wijnroute, de Sierras van Cadiz met de witte dorpen van Andalusië en het platteland van Gibraltar.
 San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando San Fernando

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland523
België220

Spanje938314588647945
Marokko251136115
China1245866
Roemenië1084761
Colombia582038
Italie583424
Honduras531736
Bolivia411724
Venezuela391821
Tsjechië291019
 
 
 
Folders over San Fernando
Map  San Fernando


 
Plaatsen in de buurt van San Fernando
Cádiz
Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Puerto Real
Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
San Fernando