Mijn selectie

San José del Valle

Algeciras
Jerez de la Frontera
Inwoners4418
Oppervlakte223.87 km2
Bev.dichtheid19,7 per km2
ComarcaCampiña de Jerez
ProvincieCádiz


San José del Valle: Slapend in een glooiend landschap
Een fijn gemoedelijk klein dorpje, omringd door een prachtig gekleurd, glooiend landschap.
Bewegen, lekker eten en plezier
Dit prachtige landschap maakt deel uit van het natuurpark El Cornocales, het kenmerkt zich door de overgang van platteland naar bergen. Vanuit deze plaats kunt u het park in waar u actief bezig kunt zijn, wandelen, paardrijden, fietsen en vissen, maar waar u vooral kunt genieten van de rust en de schoonheid van het park.
Gastronomisch spreekt het voor zich dat u hier wild kunt eten, herten, wilde zwijnen, patrijzen, duiven, konijnen en spruw, worden bereid in exquise gerechten. Ze bereiden ook varkensvleesproducten. Met groenten maken ze de typische gazpacho's en hete knoflook. Maar ook stoofschotels en typische eigen receptuur.

In juni is er het Festival de Flamenco San Antonio, een flamencozang festival met veel traditie en een concours. En in juli en augustus zijn er elke vrijdag culturele activiteiten op het Plaza Andalucía zoals theater, concerten, workshops, of een zomerfilm.


 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over San José del Valle
Map  San José del Valle


 
Plaatsen in de buurt van San José del Valle
Alcalá de los Gazules
Witte fata morgana in Los Alcornocales
Als een witte fata morgana verschijnt het dorp Alcalá de los Gazules op je netvlies als je er naartoe rijdt. Precies zoals een wit Andalusisch dorp eruit hoort te zien in je verbeelding.
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Arcos de la Frontera
Genieten op hoog niveau
Deze stad is een van de mooiste van de streek, het ligt half op een 96 meter hoge rotspartij, afgebakend door een steile klif. Vanaf de top heb je geweldig uitzicht over het landschap, met een drankje en een hapje bij de Parador....
Paterna de Rivera
Waar het gezang van la Petenera klinkt
Paterna de Rivera is een prachtig voorbeeld van de meest traditionele Andalusische manier van leven. Het is ook de wieg van grote flamenco zangers, gebied van stieren, koeien en heerlijke zoetigheden volgens oud recept.

Zoek hier vakantiewoningen in:
San José del Valle