Mijn selectie

Rota

Sanlúcar de Barrameda
Chipiona
Inwoners29109
Oppervlakte346.82 km2
Bev.dichtheid83,9 per km2
ComarcaCosta Noroeste de Cádiz
ProvincieCádiz


Rota: Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
Tortillas de camarones....heerlijk
Met zijn stranden van fijn, goudzand, gewassen door het water van de Atlantische Oceaan, herbergt het toeristen vanuit heel Europa.
Grenzend aan de steden Chipiona en Sanlucar de Barrameda, heeft Rota een bevolking van 28.500 inwoners. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn het toerisme in de zomer en de visserij in de winter.

De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en in het achtergelegen gebied zijn twee nationale parken, het natuurpark van de baai van Cadiz en de Doñana. Het is ook een stad met twee extreme contrasten. De oude stad binnen de wallen heeft bijna een middeleeuwse sfeer. In de omgeving is een grote Amerikaanse marinebasis gevestigd, een van de drie in Spanje.
Als je door het centrum van de stad loopt, kom je veel leuke winkels tegen. Een bezoek aan de vismarkt in de haven van Pesquero Astaroth is een must. Hier zie je de schelpdieren en visvangst van de dag, de beroemdste vismarkt aan de kust van Cadiz. Fijnproevers moeten ook zeker door de Plaza de Abastos lopen, waar de plaatselijke tuinbouw, fruit- en groenteproducten van de omliggende rijke landbouwgronden te vinden zijn.
De stad heeft veel restaurants, bars, maar ook bioscopen en theaters.
De typische gerechten van de Roteña-keuken zijn gebaseerd op de producten van het land en de zee, waaronder de Urta a la Roteña, de Berza, de Arranque, de Urta-soep, de Tortillitas de camarones en de onvergelijkbare Tintilla de Rota, een unieke wijn in de wereld, gemaakt van rijpe druiven, donker van kleur en zoet van smaak.

Er is een moderne snelle catermaran-veerboot die over de baai naar Cadiz vaart. Er zijn ongeveer 10 afvaarten per dag. Leuk om een keer te doen.

Door de eeuwen heen hebben verschillende beschavingen, Rota gepasseerd en een opmerkelijk cultureel erfgoed achtergelaten dat u niet mag missen.
De archeologische resten veronderstellen dat de eerste nederzettingen dateren uit de Copper Age, het werd waarschijnlijk gesticht door de Feniciërs en blijft later in handen van de Romeinen.
De eerste naam die het kreeg was Astaroth, maar eenmaal in Romeinse handen werd de naam omgedoopt in Oraculum Menester, later werd dit Speculum Rotae en in de tijd van de Arabische invasies werd het Rabeta Eenmaal in Christelijke handen krijgt het de naam die het nu heeft, Rota.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland211
België954

Spanje279801394514035
Verenigde Staten483291192
Colombia943361
China713536
El Salvador491831
Marokko462422
Italie401624
Duitsland281018
Honduras26620
Algerijë24177
 
 
 
Folders over Rota
Map  Rota


 
Plaatsen in de buurt van Rota
Cádiz
Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Chipiona
Spaans toerisme
In dit strandplaatsje is het toerisme puur Spaans, vooral vanuit de provincie Sevilla, hoewel het de laatste tijd iets internationaler begint te worden. Mede dankzij de 18-holesgolfbaan tussen Chipiona en Rota.
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Puerto Real
Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
Sanlúcar de Barrameda
Een must!
Sanlucar de Barameda is vol geschiedenis, thuisland van Manzanilla en uitgeroepen tot Historisch-Artistieke stad. Het is de plaats met de meeste culturele bezienswaardigheden van de provincie Cádiz.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Rota