Mijn selectie

Puerto Serrano

Setenil de las Bodegas
Prado del Rey
Inwoners6941
Oppervlakte79.85 km2
Bev.dichtheid86,9 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Puerto Serrano: En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
De groene weg
Puerto Serrano is een boerendorp op het glooiende platteland aan de noordwestelijke rand van de Sierra de Cadiz. De stad ligt vlak bij de weg van Sevilla naar Ronda, dicht bij de grens met de provincie Sevilla, maar wordt gemakkelijk over het hoofd gezien door degenen die op weg zijn naar beide steden. Puerto Serrano, dat modern van uiterlijk is en een bevolking heeft van ongeveer 7.000 inwoners, ligt dicht bij de rivier de Guadalete en, in het zuiden, een heuvel genaamd Picacho.

Net ten noorden van het dorp ligt het startpunt van de Via Verde de la Sierra, een populaire route voor liefhebbers van wandelen en fietsen, die zich uitstrekt over de provincies Cadiz en Sevilla. Het was vroeger een deel van de oude spoorlijn tussen Jerez en Almargen (Malaga) en is nu omgebouwd tot een milieuvriendelijk alternatief, een pad voor liefhebbers van sport en outdoor-activiteiten, één van de uitgebreide netwerken van de Via Verdes in heel Spanje. U kunt de 36 km naar Olvera wandelen, fietsen of paardrijden. In het oude stationsgebouw, wat nu een café-bar, restaurant en hotel is, kunnen fietsen worden gehuurd, waaronder aanhangwagens voor jonge kinderen, u kunt van tevoren boeken.

Je vindt er voornamelijk olijfgaarden, wijngaarden en men leeft van het toerisme.
De oorsprong van de stad is gekoppeld aan de eerste bevolkingsgroepen die hier woonde, de Romeinen, de eerste bewoners, gaven het de naam Marciago, eenmaal in Arabische handen werd de naam Gailir en behoorde tot de Kora van Morón, wordt heroverd in 1240, ten tijde van de kruistochten herbergde het een gemeenschap van Tempeliers, is opgericht in 1615 en bereikte de gemeentelijke onafhankelijkheid van Morón in 1835.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Puerto Serrano
Map  Puerto Serrano


 
Plaatsen in de buurt van Puerto Serrano
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Villamartín
Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Puerto Serrano