Mijn selectie

Puerto Real

San Fernando
Novo Sancti Petri
Inwoners41627
Oppervlakte195.96 km2
Bev.dichtheid212,4 per km2
ComarcaBahía de Cádiz
ProvincieCádiz


Puerto Real: Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
Rust en palmen
De stad Puerto Real, behoort tot het deel Bahía de Cádiz, dat is omgeven door het natuurpark van de baai van Cádiz en het Parque de Las Canteras. Het heeft ongeveer 40.200 inwoners, waarvan een groot deel studenten van de Universiteit van Cádiz zijn.

De stad Puerto Real baseert haar economie op de industrie die er is ontwikkeld, zoals de marine, luchtvaart, vee en visserij en niet minder belangrijk, de toeristenstroom die op zoek is naar ontspanning en rust, maar ook om te genieten van de stranden van San Pedro en La Cachucha.

De gastronomie van Puerto Real is een van de beste in de Bahía van Cádiz, ze combineren het beste van hun land met het beste uit de zee. Het bekendste gerecht is Perdiz a la Piñora. Het is beroemd om zijn vis en schaal en schelpdieren. Je vindt er typische gerechten als kikkererwten met langostinos, warme gazpacho, gegrilde vis, hondshaai in marinade, almejas a la marinera, dorade in zout of zwaardvis.

Het ligt redelijk centraal en is goed verbonden met de omliggende steden.
De oorsprong van de stad gaat terug naar de tijd toen het Romeinse rijk de nabijheid van wat nu de huidige haven is, gebruikte voor transport en de handel in goederen, een andere getuigenis van de Romeinse aanwezigheid zijn de overblijfselen van keramische ovens bij archeologische vindplaatsen, in de buurt van Puente Melchor werd een Romeinse muurschildering gevonden van de Bacchus-wijngod van grote afmetingen.

Puerto Real werd gesticht in 1483 en bleef onder jurisdictie van Jerez de la Frontera tot het de onafhankelijkheid kreeg in 1543. De visie van vooruitgang was altijd gericht op de handelshaven, die voornamelijk door Cádiz werd beïnvloed, toen de handel met Amerika begon was dit de belangrijkste haven in Spanje.

In de achttiende eeuw werd het gebruikt als basis voor de Engelse, Nederlandse en Franse legers, vanwege de strijd in verschillende conflicten werd het twee keer herbouwd.

Het bereikt in 1872 met de bouw van de caisson dam een groots industrieel bouwwerk, op dit moment is het oorspronkelijke uiterlijk aangepast door modernisering en nieuwe technologieën.
 Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real Puerto Real

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland211
België963

Spanje405292028520244
Senegal24622323
Marokko1659669
China602931
Colombia551837
Roemenië512526
Cuba452223
Brazilië341123
Italie311516
Portugal291811
 
 
 
Folders over Puerto Real
Map  Puerto Real


 
Plaatsen in de buurt van Puerto Real
Cádiz
Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Rota
Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
San Fernando
Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Puerto Real