Mijn selectie

Prado del Rey

Puerto Serrano
Olvera
Inwoners5605
Oppervlakte48.58 km2
Bev.dichtheid115,4 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Prado del Rey: Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Pajaretewijn
Met een bevolking van 6.000 mensen, ligt Prado del Rey tussen de steden Arcos de la Frontera en El Bosque en in een deel van de natuurparken van de Sierra de Grazalema en Los Alcornocales.

De flora wordt bepaald door het bos en het Mediterraanse struikgewas, bomen als johannesbroodbomen en kurkeiken, mastiek, sarsaparilla en escobones, in de buurt van water staan essen, populieren, wilgen, varens en kamperfoelie. Er bestaat een verscheidenheid aan dieren zoals vossen, reeën, konijnen en civet en vogels zoals gieren, adelaars en kleine vinken, nachtegalen en merels.

De Pajaretewijn is een zeer fijne en delicate, zoete wijn, die het resultaat is van de combinatie van wijn met druivensiroop of sancocho. De naam komt van de Monte Pajarete wijngaard, gelegen in de Spaanse stad Villamartin. Vandaag de dag wordt de wijn geproduceerd in verschillende steden in Andalusië, Schotland en de Verenigde Staten, waar ze het paxarete noemen en wordt gebruikt om smaak, en kleur aan whisky te geven, dat is waarom ze het blending sherry noemen.

Het typische gerecht hier is Gazpacho, een koude crèmesoep die is gemaakt met broodkruimels, knoflook, olijfolie, zout en tomaten, geserveerd met stukjes ham, croutons of gehakte gekookte eieren, het wordt geserveerd als een voorgerecht.

We vinden ook gerechten zoals gekookte aspergesoep, gekookte tomatensoep, stoofpot van bonen, Slakken, Cabrillas, Chicharrones, Kñeingesneden Geit of kalkoen, stoofpot spruitjes, Gekookte tagarninas, Gekookte spruitjes, konijn met tomaten, Pajarillas, muffins, gebakken taarten, donuts en cake.

De oorsprong gaat terug tot het Paleolithicum, Prado del Rey verleende onderdak aan verschillende bevolkingsgroepen en culturen zoals de Romeinen die de stad Iptuci noemden en moslims toen het behoorde tot het Moorse koninkrijk van Granada, werd wederopgericht na de periode van de islamitische bezetting door Alfonso VII in 1768 en door Carlos III.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Prado del Rey
Map  Prado del Rey


 
Plaatsen in de buurt van Prado del Rey
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
Bornos
Blauw, blauw meer
Bornos is gelegen in de regio van de Sierra de Cádiz, ten noorden van de provincie. Omgeven door prachtig glooiend landschap, aan de oever van het grote meer, het Embalse de Bornos, met prachtig uitzicht.
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Puerto Serrano
En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Villamartín
Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Prado del Rey