Mijn selectie

Paterna de Rivera

Roche
Medina-Sidonia
Inwoners5470
Oppervlakte14.01 km2
Bev.dichtheid390,4 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Paterna de Rivera: Waar het gezang van la Petenera klinkt
Paterna de Rivera is een prachtig voorbeeld van de meest traditionele Andalusische manier van leven. Het is ook de wieg van grote flamenco zangers, gebied van stieren, koeien en heerlijke zoetigheden volgens oud recept.
Beelden, geuren , smaken en klanken voor altijd in uw herinnering
Paterna de rivera, ligt in het hart van de provincie Cádiz. Het gebied valt op door de landbouw en de veehouderij en maakt tegelijkertijd deel uit van de "Ruta del Toro", een toeristische route door de provincie Cádiz en heeft betrekking op die gebieden waar stieren worden gefokt en het bijzondere inheemse ras Retinto wordt gefokt, gastronomisch zeer gewaardeerd in de wijde omgeving! Een route die de dieren in hun natuurlijke en prachtige omgeving laat zien.

De oorsprong van deze plaats wordt gekenmerkt door zijn bekende geneeskrachtige bronnen, sinds de oudheid is het gebied bevolkt door verschillende volkeren uit de Romeinen, van Byzantijnen en Visigoten naar moslims die gebruik maakten van de thermen van de Fuente Santa y Gigonza.

Er bestaan oude boeken waar het gezang uit deze plaats al benoemd wordt, maar een steekt er boven uit,de flamenco zangeres, Dolores, "La Petenera", een prachtige vrouw, waarover een ware zwarte legende is ontstaan, door het breken en verscheuren van vele mannenharten, er wordt zelfs gezegd dat zij een van haar geliefden van het leven heeft beroofd. Een donkere persoon met een fatalistisch leven, waarvan het gezang volgens het bijgeloof van de zigeuners ongeluk brengt.
Elke zomer is er een flamenco zangconcours, kijk voor de exacte datum in de agenda.

Een verrassend dorp om te bezoeken, ogenschijnlijk heel rustig, maar boordevol bijzondere monumenten, waaruit men mag concluderen dat hier sprake is van gepaste trots op hun bewoners en wat zij hebben bereikt.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Paterna de Rivera
Map  Paterna de Rivera


 
Plaatsen in de buurt van Paterna de Rivera
Alcalá de los Gazules
Witte fata morgana in Los Alcornocales
Als een witte fata morgana verschijnt het dorp Alcalá de los Gazules op je netvlies als je er naartoe rijdt. Precies zoals een wit Andalusisch dorp eruit hoort te zien in je verbeelding.
Medina-Sidonia
Zoet en monumentaal
Het balkon van de Bahía de Cádiz door de panoramische vergezichten die je er hebt. Medina Sidonia ligt op een berg en als je de moeite neemt om naar het hoogste punt te lopen wordt je ruimschoots beloont.
San José del Valle
Slapend in een glooiend landschap
Een fijn gemoedelijk klein dorpje, omringd door een prachtig gekleurd, glooiend landschap.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Paterna de Rivera