Mijn selectie

Olvera

Prado del Rey
Grazalema
Inwoners8113
Oppervlakte193.57 km2
Bev.dichtheid41,9 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Olvera: Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Oud bolwerk
Olvera ligt ten noordoosten van de provincie Cádiz, in de buurt van de Sierra de Lijar en de Peñón de Zaframagón. Het grenst aan de provincies van Sevilla en Malaga, en maakt deel uit van de Route van de witte dorpen.
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen en behoorde tot de heerlijkheden van de hertogen van Osuna. Het werd uitgeroepen tot Historisch-Artistiek in 1983, vanwege de fabelachtige schat aan prachtige gebouwen, schitterende stedelijke ruimten en gevarieerde natuur.
Het vestingstadje Olvera maakte deel uit van de grenslijn die de zuidwestgrens van het Nasrid-koninkrijk van Granada bewaakte. Samen met andere kastelen, zoals die van Zahara, Pruna, Teba en Cañete, vormden ze een defensief netwerk dat werd ondersteund door het omliggende reliëf, dat de functie had de toegang tot de bolwerken van de Serranía de Ronda te beschermen.

In 1327 ging het kasteel van Olvera over naar het Castiliaanse koninkrijk, na een harde belegering. De structuren die we vandaag kunnen bekijken zijn van momenten na deze verovering, sinds de XIV-XV eeuw. De toren van eerbetoon valt op door zijn bijzondere locatie, gelegen op het hoogste punt van de rots, naast de wanden van de muur. De steile straatjes en het stralende wit van de huizen maken de wandeling door de stad tot een bijzondere ervaring.

Het klimaat van Olvera is van het mediterrane type, met korte en hete zomers en koude en lange winters, tot extreme temperaturen in de winter en boven de 40 ° C in de zomer. De belangrijkste rivieren zijn Guadalporcun en Guadamanil, beide zijn zijrivieren van de rivier de Guadalete.

De typische vegetatie is planten met kleine, harde bladeren. Onder de bomen zien we de Encina, de Algarrobo en de Quejigo op en we vinden wilde bloemen zoals klaprozen en struiken zoals rozemarijn, tamarinde of mastiek. Onder de zoogdieren vinden we de vos, de das en de mangoest samen met een grote verscheidenheid aan reptielen.

Het land is voornamelijk gewijd aan de teelt van olijfbomen, samen met andere regio's, vormt Olvera een grote olie-industrie, die erin geslaagd is om de oorsprongsbenaming Sierra de Cadiz te dragen.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Olvera
Map  Olvera


 
Plaatsen in de buurt van Olvera
Alcalá del Valle
Rust in de vallei
Zoals de naam al zegt een dorp in een vallei. Het ligt in het westelijke deel van de Serrania de Ronda. Omdat het zich in een dal bevindt, is het klimaat van Alcalá del Valle enigszins bijzonder.
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Setenil de las Bodegas
In de rots, onder de rots
Waar de meeste pueblos blancos werden gebouwd op beschermende rotswanden en bergen, groeide deze stad uit een netwerk van grotten in de kliffen, de verblindende witte huizen lijken uit de rotsen te komen.
Torre Alháquime
Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Olvera