Mijn selectie

Notities - Nieuws en wetenswaardigheden uit de provincie Cádiz

Jornadas Gastronomicas de la Huerta de Conil
4 April 2019, Gepost door: Cadiz.NL
Conil de la Frontera is bij de meesten vooral bekend als badplaats, maar in de Provincie staat het ook bekend als de groentetuin van de regio, met landbouw producten van hoge kwaliteit.
En daar zijn ze maar wat trots op in deze "Pueblo Blanco" aan de oceaan. Niet alleen wordt het groente en fruit tijdens de Feria de Colorado uitgebreid tentoongesteld, ook wordt er jaarlijks een gastronomische route georganiseerd onder de naam; "Jornadas Gastronómicas de la Huerta".

Deze gastronomische route voert langs 25 restaurants en bars die speciaal voor dit evenement één of meerdere gerechten op de kaart zetten. Uiteraard met de groenten uit Conil de la Frontera als hoofdingrediënt. Het evenement begint aanstaande vrijdag en loopt door tot 14 April.

Plaza de Santa CatalinaZaterdag 6 april vind de inauguratie plaats op de Plaza Santa Catalina. Elk restaurant heeft hier zijn eigen stand waar je de creaties als tapas kan proeven. Wees er echter snel bij want deze gaan als warme broodjes over de toonbank en al snel zie je bij de stands de bordjes "uitverkocht" verschijnen.
Om 12:30 zal de burgemeester het officiele startsein geven. De tapas kosten deze dag 1,50 en een drankje 1 euro. Afrekenen gaat via drank- en tapasbonnen die je ter plaatse kan kopen.

Overigens is er tijdens het weekend van 5-7 april ook een groot motorfestival gaande in Conil. met een beurs, een show en vrijdag een live concert van de Andalusische Rockband Median Azahara

Nu alleen maar hopen dat het weer een beetje wil meewerken.