Mijn selectie

Notities - Nieuws en wetenswaardigheden uit de provincie Cádiz

Vegetarische tapas route in El Puerto de Santa Maria
5 April 2019, Gepost door: Cadiz.NL
Dat het eten van vlees een flinke belasting is voor het milieu is inmiddels wel bekend, maar tussen weten en doen zit nog een wereld.... Hoe krijg je het voor elkaar dat er meer groente en fruit wordt gegeten en minder dierlijke producten?
 Vegetarische Tapas Route
Door leuke initiatieven te ontwikkelen zoals die van Vegetarianos El Puerto, een groep van vegetariërs en veganisten in El Puerto de Santa María. Zij hebben zich tot doel gesteld het vegetarisme op alle niveaus te promoten door evenementen te organiseren die daadwerkelijk een verandering teweeg brengt.

Én met succes! Van 14 t/m 19 april organiseren zij de eerste vegetarische tapasroute in El Puerto de Santa María. Twaalf horecagelegenheden doen mee aan het inititaief en bieden in deze periode vegetarische en veganistische tapas aan.

Het initiatief is inmiddels omarmd door de gemeente die de groep Vegetarianos El Puerto heeft gecomplimenteerd met "dit interessante en baanbrekende project in de provincie Cádiz." Het is een aanvulling van het gastronomische aanbod voor de stad" en daarnaast benadrukte de wethouder José Luis Bueno de solidariteit van deze groep met het welzijn van dieren. Door de samenwerking met de dierenbescherming en in het bijzonder tijdens dit evenement met “Patas”. Een deel van de opbrengst van deze ruta de tapa gaat naar deze organisatie.

La Ruta de la tapa Vegetariana y Vegana valt gelijk met Semana Santa waardoor de boodschap een groot bereik heeft en een mooi alternatief is voor de bezoekers tijdens de viering van deze heilige week voor Pasen.

Alle deelnemende bars en eetgelegenheden bieden 3 vegetarische en/of veganistische tapas elk niet duurder dan 3 euro en voor een dessert is er zelfs een meewerkende ijssalon die veganistisch ijs en sorbetsverkoopt.

Er is ook een fotowedstrijd op Instagram #tapaveggiepuerto waar je tapas mee kunt winnen.

De vegetarische groep heeft op deze manier een leuk en zinvol evenement op de kaart gezet. En met de aanduiding I gaan we ervan uit dat het een jaarlijks terugkerend evenement zal worden.