Mijn selectie

Notities - Nieuws en wetenswaardigheden uit de provincie Cádiz

Hoe veilig is het om in de provincie Cádiz op vakantie te gaan?
27 Mei 2020, Gepost door: Cadiz.NL
De provincie behoort tot één van de minst getroffen regio's van Spanje. Ook in vergelijking met Nederland en Belgie waren er hier relatief aanmerkelijk minder besmettingen. De laatste 2 weken, gedurende fase 1, zijn er amper nieuwe patiënten bijgekomen.

Corona in de Provincie Cádiz

De provincie Cádiz maakt deel uit van de autonome regio Andalucia. Andalucia is een van de minst getroffen regio’s van Spanje als je dit af zet tegen het aantal inwoners.
Binnen Andalucia behoort Cadiz samen met Almeria en Huelva tot de 3 minst getroffen provincies.
Ter vergelijking in Cadiz is 1 op de 810 personen besmet, in Andalucia zijn dat er 1 op de 507. Terwijl de cijfers voor Spanje(1 op de 166), Nederland(1 op de 380) en België (1 op de 205) een stuk slechter zijn. Zelfs in het geprezen Zweden is er van elke 305 personen één besmet.

Coronavrije gemeentes

Er zijn 6 van de 44 gemeentes in de provincie waar geen enkele besmetting is aangetroffen. Deze liggen allen in het binnenland en voornamelijk in de comarca Sierra de Cadiz. Het gaat om de gemeentes: Castellar de la Frontera, El Bosque, Espera, Puerto Serrano, Torre Alháquime en Zahara de la Sierra.

Uitzondering in deze regio is Alcala de Valle. Hier werd in een verzorgingshuis het merendeel van de bewoners en het personeel positief getest op Corona. Het ging hierbij om 60 personen.

Huidige situatie

Voorgaande cijfers waren totalen over de hele periode, interessanter is het om te kijken naar de laatste 14 dagen, omdat dit een betere indruk geeft van het actuele risico om een Corona besmetting op te lopen. In deze periode zijn er in de hele provincie slechts 22 nieuwe besmettingen geconstateerd. Deze zijn verdeeld over 10 gemeentes. De andere 44 gemeentes zijn vooralsnog besmettingsvrij gebleven.

Gemeentes met besmettingen de laatste 14 dagen

Allen de volgende gemeentes hadden de laatste 2 weken te maken met nieuwe besmettingen: Jerez de la Frontera(8), Ubrique en San Fernando (3), Tarifa (2).
Alcala del Valle, Rota, El Puerto, Conil, Chiclana en La Linea met elk slechts 1 nieuwe besmetting

Klik en kijk hier voor een overzicht van alle gemeentes