Mijn selectie

Notities - Nieuws en wetenswaardigheden uit de provincie Cádiz

Ruta del Atun Conil 2019
5 Mei 2019, Gepost door: Cadiz.NL
Het is weer zover! De ruta del Atun in Conil de la Frontera is begonnen. Tussen Conil en Zahara de las Atunas wordt nog op traditionele wijze tonijn gevangen genaamd Almadraba. Onderdeel van de Ruta is een wedstrijd tussen de restaurants. Wie kan de de meest orginele tapa maken met deze tonijn. En wij zijn weer van de partij.
 Ruta del Atun Conil 2019 Ruta del Atun Conil 2019 Ruta del Atun Conil 2019 Ruta del Atun Conil 2019
De inauguratiedag vindt plaats bij de oude tonijnfabriek "La Chanca" en wordt zoals gebruikelijk geopend door de burgemeester. Hierna volgt op het podium de uitreiking van de prijzen voor de Restaurants. Vervolgens wordt onder groot belangstelling een lesje anatomie van de tonijn gegeven. Een van de gevangen tonijnen van ruim 300 kilo ligt uitgestald waarna deze wordt ontleed in de diverse onderdelen, zodat de bezoekers een idee krijgen hoe de vis is opgebouwd. Onderwijl deelt Tio Pepe op het plein gratis glazen sherry uit. De toon is gezet!

We kennen inmiddels de klappen van de zweep en gaan alvast naar het plein waar de kramen staan waar vanaf 1 uur de tapas verkrijgbaar zijn. Nu is het nog rustig en kunnen we drank- en tapasbonnen kopen want niet veel later zullen hier lange rijen met hongerige en dorstige mensen staan.

Ook geeft ons dit mooi de gelegenheid om langs alle kramen te gaan en de tapas te fotograferen. Als je benieuwd ben naar welke smakelijke kunststukjes er gemaakt zijn kan je deze bekijken op onze facebookpagina.

Inmiddels is het startsein gegeven en stroomt het plein vol. Tapas gaan als warme broodjes over de toonbank en de rijen bij de drankkramen worden al langer.
Wurmend tussen een heleboel mensen je tapa ophalen, drankje erbij en dan zien hoe je dat allemaal in twee handen vasthoudt en nog wat kan eten…. Het lukt iedereen op de een of andere manier toch aardig, soms met wat hulp.

De zon schijnt, er wordt gegeten, gedronken, gelachen en gekletst, zo is Conil op zijn best!