Mijn selectie

Notities - Nieuws en wetenswaardigheden uit de provincie Cádiz

De Almelose voetbalclub Heracles heeft van 4 t/m 11 Januari zijn trainingskamp opgezet in de provincie Cádiz.
4 Januari 2020
Het is één van die lekkere evenementen, de Fiesta del Chicharrón in Chiclana, een product dat in deze stad een speciale rol op zich neemt vanwege de uitstekende kwaliteit.
16 Augustus 2019
Zaterdag 29 juni 2019 wordt in Vejer de la Frontera de zesde editie van de Nacht van de kaarsen gehouden. Een uniek en bijzonder evenement waarin Vejer wordt verlicht door duizenden kaarsen geplaatst in de straten van het historische centrum en gevels en balkons. Met als afsluiting om 22:30 een concert op piano en viool op de Plaza España.
27 Juni 2019
Vanaf 21 november draait in de nederlandse bioscopen, de in Cádiz opgenomen speelfilm, Mi Vida. Met in de hoofdrollen Loes Luca en Elvira Mínguez naar een scenario van Roos Ouwehand en geregisseerd door Norbert ter Hall. Vandaag is de trailer vrijgegeven.
25 Juni 2019
Met opzwepende drums, brandende poppen en vuurwerk wordt in Cádiz de zomer ingeluid. Een grote stoet van duizenden mensen trekt van brandplaats naar brandplaats. Om middernacht is iedereen dan verzameld bij La Caleta om het vuurwerk te aanschouwen dat vanaf het Castillo San Sebastian wordt afgevuurd.
25 Juni 2019
Volgens een onderzoek van El Pais bevinden de mooiste stranden van Spanje zich in de Provincie Cadiz. De lezers konden stemmen voor hun favoriete strand. Playa de Bolonia in Tarifa kwam als winnaar uit de bus. Daarnaast zijn er nog zes stranden uit de provincie gekozen in de top-25 mooiste stranden van Spanje.
20 Juni 2019
Van 21 juni t/m 7 juli is er een nieuwe culinaire route in San Fernando. Voor 3 euro krijg je bij 17 restaurants/bars een speciaal voor dit evenement samengestelde salade met een consumptie. Een mooi excuus om deze stad van historisch belang eens te bezoeken. Buen Aprovecho!
19 Juni 2019
Sinds deze week is Conil een bijzonder restaurant rijker. Mauro Barreiro, chef kok uit Cádiz, heeft samen met Petaca Chico, de bekende leverancier van tonijn, pulpo en visproducten, de krachten gebundeld om een nieuw restaurant/winkel concept neer te zetten. Wij namen de proef op de som en gingen er lunchen.
14 Juni 2019
Proef maar zegt Jose, het smaakt naar bloed. We staan bij de bron van de salinas waar het water omhoog borrelt. En inderdaad door het hoge ijzergehalte krijgt het water niet alleen een rode kleur maar smaakt het ook enigszins naar bloed stellen we vast.
14 Mei 2019
Een geweldig gebied in het binnenland, bergen, unieke natuur, bijzondere sporten, meren, wild en prachtige vergezichten. Tel daar de bijzondere gastronomie bij op, kom je op een bestemming voor hen die weten wat mooi en lekker is!
11 Mei 2019
Deze regio biedt heel wat moois, het natuurpark, de hoofdstad Cádiz, veel leuke plaatsen om te bezoeken, langgerekte stranden, goede restaurants en vooral veel fijne mensen.
9 Mei 2019
Het is weer zover! De ruta del Atun in Conil de la Frontera is begonnen. Tussen Conil en Zahara de las Atunas wordt nog op traditionele wijze tonijn gevangen genaamd Almadraba. Onderdeel van de Ruta is een wedstrijd tussen de restaurants. Wie kan de de meest orginele tapa maken met deze tonijn. En wij zijn weer van de partij.
5 Mei 2019
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.
2 Mei 2019
Stond April in het teken van de Semana Santa, Mei wordt vooral gekenmerkt door het begin van het feria seizoen en de evenementen rond de jaarlijkse tonijnvangst.
30 April 2019
Een bijzonder gebied door het voornamelijk Spaanse toerisme, de bezoekers komen voornamelijk uit de achterliggende steden, Jerez de la Frontera, Sevilla en Sanlucar, waardoor het een eigen en uniek karakter heeft.
29 April 2019
La Janda heeft alles voor een heerlijke vakantie. Een keur aan prachtige stranden, natuurparken, leuke steden en dorpen, vele sportmogelijkheden en vooral een geweldige keuken.
21 April 2019
Het is de vooravond van het seizoen van de Atun Rojo, de wilde blauwvintonijn. De vis is een delicatesse die zeer wordt gewaardeerd in de provincie Cádiz en die de koks eindeloze mogelijkheden geven bij het maken van gerechten met elk onderdeel van de vis. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang met het uitzetten van de Almadraba, de traditionele netconstructies zoals die al 2000 jaar plaatsvinden. De Costa de la Luz is in de maand mei dan ook een onweerstaanbare etalage waar de koks in diverse wedstrijden de meest fantastische en innovatieve gerechten presenteren.
19 April 2019
Het ene moment ben ik nog vrolijk, maar als ik het langzaam aanzwellende geluid van de zware drum en de muzikanten hoor, gebeurt er iets in mijn lichaam, het roept iets op, iets onheilspellends.
18 April 2019