Mijn selectie

Medina-Sidonia

Paterna de Rivera
Los Caños de Meca
Inwoners11708
Oppervlakte487.00 km2
Bev.dichtheid24,0 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Medina-Sidonia: Zoet en monumentaal
Het balkon van de Bahía de Cádiz door de panoramische vergezichten die je er hebt. Medina Sidonia ligt op een berg en als je de moeite neemt om naar het hoogste punt te lopen wordt je ruimschoots beloont.
Verbazingwekkend
Of nog beter als de kerktoren open is en je helemaal naar het torentje bovenin gaat, heb je rondom panoramische vergezichten, je kunt ongelofelijk ver kijken naar alle kanten.

Medina Sidonia is een stad boordevol geschiedenis, een van de oudste steden van Spanje. Het passeren van vele volkeren is zichtbaar in de archeologische resten, verspreid over de hele stad. Je loopt over de geschiedenis....

Het stadje telt zo´n 11.000 inwoners en ligt 46km van Cádiz en is erg leuk om eens te bezoeken. Steile smalle straatjes, mooie pleintjes en winkeltjes en staat bekend om zijn heerlijke zoetigheden! Zoals los amarguillos, tortas pardas, yemas, polvorones, en traditionele piñonates waarvan de receptuur generatie op generatie is doorgegeven.
Medina Sidonia maakt deel uit van de "Ruta del Toro", een toeristische route door de provincie Cádiz en heeft betrekking op die gebieden waar stieren worden gefokt en het bijzondere inheemse ras Retinto wordt gefokt, gastronomisch zeer gewaardeerd in de wijde omgeving! Een route die de dieren in hun natuurlijke en prachtige omgeving laat zien.

Deze 3000 jaar oude stad is in 2001 uitgeroepen tot cultureel erfgoed en is onderdeel van een belangrijk deel van de geschiedenis van de provincie Cádiz.
Lopen door de straten van Medina is een wandeling door de verschillende beschavingen die deel uitmaken van de herinnering en de historische erfenis van de stad, we bevinden ons op een plek met de meeste monumenten en archeologische rijkdom van de provincie. Dankzij de bevoorrechte locatie (op een hoogte van 300 meter) voor zowel de verdediging als de controle over het grondgebied, heeft Medina door de jaren heen een groot aantal beschavingen gezien.

Er zijn aanwijzingen dat de eerste nederzettingen plaatsvonden in de Bronstijd, om later door de Feniciërs de stad Sidon te stichten. Met de komst van de Romeinen begint de bouw van het militaire castellum in het Cerro del Castillo, waarvan sommige verdedigingsmuren en torens zijn bewaard. Met de islamitische bezetting wordt een Arabisch Alcázar op dezelfde hoogte gebouwd om later de basis te zijn van een middeleeuwse kasteel, gebouwd in opdracht van de Eerste hertog van Medina in de vijftiende eeuw.

Een paar archeologische vindplaatsen die verspreid zijn over Media Sidonia waar u van kunt genieten:

De Romeinse weg Ontdekt in 1997, behoorde het tot de stad Asido Caesarina. Gebouwd met grote stenen tegels, het bestond uit twee trottoirs en een weg van vijf meter breed.

De waterleidingen en afvoersystemen van de Romeinse openbare architectuur werden ontdekt aan het eind van de jaren 60. Het wordt gevormd door ondergrondse galerijen van tongewelven met stenen platen verticaal geplaatst en muren van ashlars met betonvulling, deel uitmakend van het riolerings- en waterverzamelingsnetwerk. De vloeren zijn waterdicht gemaakt met gemalen keramische kalkmortel.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland321
België312

Spanje1150858545654
Marokko502921
Groot Brittannië421923
Italie1275
Venezuela1028
Honduras817
Roemenië523
Argentinië532
Duitsland523
Brazilië532
 
 
 
Folders over Medina-Sidonia
Map  Medina-Sidonia


 
Plaatsen in de buurt van Medina-Sidonia
Alcalá de los Gazules
Witte fata morgana in Los Alcornocales
Als een witte fata morgana verschijnt het dorp Alcalá de los Gazules op je netvlies als je er naartoe rijdt. Precies zoals een wit Andalusisch dorp eruit hoort te zien in je verbeelding.
Benalup-Casas Viejas
Rechtstreeks naar de prehistorie
Benalup is zo´n slapend wit dorp, met blaffende hondjes, mooie voortuintjes, en wapperend wasgoed. Maar met een van de meest bijzondere vondsten in Spanje.
Paterna de Rivera
Waar het gezang van la Petenera klinkt
Paterna de Rivera is een prachtig voorbeeld van de meest traditionele Andalusische manier van leven. Het is ook de wieg van grote flamenco zangers, gebied van stieren, koeien en heerlijke zoetigheden volgens oud recept.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Medina-Sidonia