Mijn selectie

Los Caños de Meca

Medina-Sidonia
El Palmar
Inwoners279
GemeenteBarbate
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz


Los Caños de Meca: Libertad e libertad e libertad
Dat is wat je voelt als je in los Caños de bent! Even terug in de sixties! Warmte, zon, muziek, helder water, hoge golven en doen waar je zin in hebt.
Laat je haar maar wapperen
Los Caños de Meca is een klein gehucht in de gemeente Barbate, met langgerekte stranden en de beroemde Trafalgar, de witte vuurtoren. Het is een klein plaatsje gebleven doordat het omringd wordt door aan de ene kant de kliffen van het natuurpark la Breña, aan de andere kant de kuststrook van cabo Trafalgar en niet te vergeten een gebied dat wordt beheerd door defensie.

In de sixties werd het bezocht door vele hippies en die sfeer is nog steeds een beetje voelbaar. Inmiddels is het in de zomermaanden een beroemde plaats voor Spaanse celebrities, maar leuk om te bezoeken blijft het.
Op 28 augustus vindt er elk jaar nog een evenement plaats dat uit de hippietijd stamt. Het vieren van de tamborada, voor de vrede en het afscheid van de zomer, op het strand van Faro. Het hele strand is vol vreugdevuren en het geluid van timbales is overal te horen.

Aan de linkerkant van de Trafalgar is een stuk strand waar de wind perfect is voor kitesurfen, aan de rechterkant van de Trafalgar is het strand van Zahora echt prachtig, fijn wit zand en duinen, waar de koeien rustig achter staan te grazen en in het voor en najaar bijna helemaal verlaten....

Het natuurpark La Breña beslaat 5.077 hectare, waarvan 3.925 op het land en 1.152 op zee. Het deel op het land zijn voornamelijk pijnboombossen die doorlopen tot aan de kliffen van de kust. Het zoute medium van de klifwand is te wijten aan de invloed van zeewater. Deze fysieke omstandigheden geven aanleiding tot de ontwikkeling van een vegetatie aangepast aan een zoute omgeving. Onder de soorten, die halofyten worden genoemd, is de barilla, de zoete en zoute almajos of de evergreens. De rotswanden van de klif worden gebruikt als broedplaats voor verschillende soorten vogels.

In de geschiedenis wordt Los caños de Meca een keer genoemd, of eigenlijk Trafalgar, de gebeurtenis die de korporaal beroemd maakt is de Slag bij Trafalgar op 21 oktober 1805, waarin het Frans-Spaanse squadron werd verslagen door de Engelse commandant onder admiraal Nelson. De strijd eindigde met de dood van meer dan 5000 soldaten, het zinken van ontelbare schepen en het verlies van de maritieme hegemonie van de Spaanse kroon. Met de kanonnen meegenomen van de Spaanse schepen, bouwden de Engelsen in Londen, aan Trafalgar Square, een gedenkteken aan de strijd.

 
 
 
 
Plaatsen in de buurt van Los Caños de Meca
Barbate
Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Conil de la Frontera
Wordt verliefd!
Zodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Vejer de la Frontera
La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.
Zahara de los Atunes
Blauw en groen, groen en blauw
Grote, lange stranden, blauw en groen zeewater dat overloopt in het groen van de natuur, ongerepte stranden zonder promenades en Afrika is met het oog zichtbaar....

Zoek hier vakantiewoningen in:
Los Caños de Meca