Mijn selectie

Los Barrios

San Roque
La Linea de la Concepcion
Inwoners23642
Oppervlakte331.33 km2
Bev.dichtheid71,4 per km2
ComarcaCampo de Gibraltar
ProvincieCádiz


Los Barrios: Rotonde kunst
De hoofdstraat, is versierd met talloze bloemperken. Elk kruispunt is veranderd in een kleine rotonde elk met een ander beeldhouwwerk dat het versierd.
Uniek trekvogel gebied
Los Barrios is een interessant plaatsje in de regio Campo de Gibraltar, net landinwaarts vanaf de kustweg N340 tussen Algeciras en Sotogrande.
De zogenaamde 'Ruta del Toro' begint hier. Op deze zijn route veel stierenboerderijen te vinden.
Het oude deel van de stad ligt op de heuvel net ten oosten, gecentreerd rond de Plaza de la Iglesia. Dit is een typisch schaduwrijk plein met gietijzeren banken waar de bewoners van de plaats in de middag samenkomen. Rondom het plein vindt u de oude kerk (kerk San Isidro Labrador) en de toren, het stadhuis met zijn interessante gevel en het casino. (Niet het moderne goktype, maar als een club, als centrum van een sociale activiteit)
In het westen, in het nieuwe deel van de stad, staat de nieuwe arena, een van de modernste in Spanje, ingehuldigd in 1998.
De stad heeft ook een heel mooi natuurhistorisch museum. Maar hier is ook het La Marismas winkelcentrum gevestigd, een van de grootste in Andalusië, waar alle grote ketens en merken van de wereld te vinden zijn.

De rivieren Guadarranque, Guadacorte en Cañas lopen door de door de plaats.
Deze gemeente heeft een van de grootste gebieden van het natuurpark Alcornocales, meer dan 70% van het grondgebied bestaat uit beschermde natuurgebieden of natuurparken. De jacht op herten, damherten, reeën en wilde zwijnen gebeurt veelvuldig. In de baai van Algeciras bevindt zich een uniek natuurgebied, het enige in zijn soort, El Paraje Natural del Río Palmones. Dit is een plaats waar trekvogels zoals flamingo´s in overvloed aanwezig zijn en waar ook veel soorten broeden.

Los Barrios heeft een oppervlakte van 354 km2 en ongeveer 20.000 inwoners, waardoor het kan bogen op een van de gemeenten van Cadiz met de hoogste demografische index van de provincie. Tegenwoordig heeft de stad een grote auto industrie.

De geschiedenis van de gemeente gaat terug naar het jaar 1704, het jaar waarin de inwoners van Gibraltar, die de Engelse vlag niet wilden accepteren als hun eigen, met families vertrokken naar wat bekend staat als Cortijo Tinoco, dat eigendom was van Juan de Ariño , een domheer van de kathedraal van Cádiz. Toen hij kennis nam van de situatie van deze mensen, liet hij hen toe zich te vestigen in deze plaats, hij bood ze werk, waarmee Los Barrios ontstond.

De strategische ligging naast de Straat van Gibraltar maakt dat het gebied al bewoond werd sinds prehistorie. Het werd ook bezet door de moslims en behoorde tijdens de eerste jaren van het christendom tot het huis van Medina-Sidonia, om in 1502 over te gaan in de handen van de kroon. In die tijd werd de zone gekoloniseerd door activiteiten die verband hielden met de landbouw, visserij en scheepsbouw.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland734
België330

Spanje227901142111369
Marokko221115106
Groot Brittannië1316764
China804139
Roemenië431528
Colombia30822
Portugal291712
Pakistan23167
Italie221111
Frankrijk19127
 
 
 
Folders over Los Barrios
Map  Los Barrios


 
Plaatsen in de buurt van Los Barrios
Algeciras
Even naar Marokko
Algeciras is de grootste stad in de regio Campo de Gibraltar. De strategische ligging maakt het tot de grootste zeehaven van Spanje, een doorvoerhaven tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.
Castellar de la Frontera
Kunstenaarsdorp
Het oude dorp Castellar de la Frontera ligt hoog op een heuveltop met een indrukwekkend uitzicht over het reservoir van Guadarranque. Een waar kunstenaars dorp.
La Linea de la Concepcion
De lijn
De kustplaats La Linea de la Concepción, beter bekend als 'La Linea' ook wel 'The Gateway to Gibraltar' genoemd.
San Roque
Mekka voor golfers.
Het is een paradijs voor liefhebbers van watersporten, rotsklimmen, golfen, tennis, polo en nog veel meer. In de gemeente San Roque zijn maar liefst 6 golfbanen.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Los Barrios

 
 Stranden