Mijn selectie

Jimena de la Frontera

La Linea de la Concepcion
Castellar de la Frontera
Inwoners6951
Oppervlakte345.66 km2
Bev.dichtheid20,1 per km2
ComarcaCampo de Gibraltar
ProvincieCádiz


Jimena de la Frontera: Loop door de poort
De ingang van de stad is een indrukwekkende drievoudige poort en werd officieel verklaard tot Historisch en Artistiek van belang in 1983, en de typische Andalusische architectuur wordt zorgvuldig bewaard.
Kasteel met een verhaal
Jimena de la Frontera is een historisch dorp ongeveer 35 kilometer landinwaarts vanaf San Roque op de weg naar Ronda. Jimena wordt omringd door het natuurpark Los Alcornocales en ligt ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. Het is een verrassend contrast met de welvaart aan de kust van de nabijgelegen golfbanen in het exclusieve gedeelte van Sotogrande eronder. Veel Britse mensen hebben zich hier gevestigd.
De plaats wordt doorkruist door drie rivieren, de rivier Guarranque, de Guardano rivier, en de rivier Hazgarganta. De gemeentegrenzen zijn in het noorden met de steden Cortes de la Frontera en Gaucin, ten zuiden van Castellar de la Frontera en San Roque en ten slotte naar het oosten vinden we Casares en het Westen met Alcalá de los Gazules.

Hoewel Jimena de la Frontera en het stadsdeel met het station buiten het natuurpark Alcornocales valt, behoort meer dan twee derde van de gemeente tot beschermd natuurgebied. Er is veel bosbouw en veeteelt.
Bovendien hebben het verleden, gekenmerkt door de bewoning van prehistorische culturen en de rol met de grens in de Nazariperiode en de meest recente gebeurtenissen in verband met Gibraltar, in Jimena een cultureel en artistieke erfgoed van groot belang achtergelaten.

De gemeente wordt doorkruist door de rivier de Hozgarganta, de belangrijkste zijrivier van de Guadiaro, dat een bassin vormt van buitengewone kwaliteit. De bossen, de otters en de ontdekking van steeds nieuwe bewoners, laten zien dat de rivier een uniek ecosysteem heeft.

Een glooiing van zandsteen aan de voet van de rivier Hozgarganta leidde tot de bouw van een fort dat van groot belang was voor de grens van het Nazarikoninkrijk samen met andere militaire gebouwen in de buurt (Castellar, Zahara, etc.). Vandaag de dag, is het kasteel van Jimena een monumentaal gebouw, de geschiedenis van de stad en trekt het toerisme aan. Deze Arabische constructie uit de dertiende eeuw werd gebouwd op de resten van een Romeinse stad, er zijn muren en torens behouden gebleven. Het werd uitgeroepen tot een Historisch-artistiek monument in 1931.

Het pact van Jaén (1246) tussen de christelijke en islamitische strijdkrachten wordt algemeen beschouwd als het begin van de geschiedenis van de grens. Een grens van meer dan 600 kilometer die 235 jaar bleef bestaan tot het innemen van Ronda door de Spanjaarden in 1485. In al die tijd was het kasteel van Jimena slechts 49 jaar in bezit van Castilië, de rest van de jaren diende het als verdediging van het koninkrijk van Nazari.

In Jimena de la Frontera zijn grotschilderingen aanwezig met aanwijzingen dat de eerste menselijke nederzettingen dateren uit de Bronstijd.
De nabijheid van de Straat van Gibraltar heeft Jimena tot een strategisch twistpunt gemaakt. Eerst van het Romeinse Rijk, toen de Visigoten en de Byzantijnen in de zesde eeuw, dan komt het in handen van de moslims tot de herovering in 1431.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Jimena de la Frontera
Map  Jimena de la Frontera


 
Plaatsen in de buurt van Jimena de la Frontera
Castellar de la Frontera
Kunstenaarsdorp
Het oude dorp Castellar de la Frontera ligt hoog op een heuveltop met een indrukwekkend uitzicht over het reservoir van Guadarranque. Een waar kunstenaars dorp.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Jimena de la Frontera