Mijn selectie

Jerez de la Frontera

San José del Valle
San Fernando
Inwoners212749
Oppervlakte1188.23 km2
Bev.dichtheid179,0 per km2
ComarcaCampiña de Jerez
ProvincieCádiz


Jerez de la Frontera: Paarden, sherry, flamenco en motoren
Een leuke combinatie! En allen breed vertegenwoordigd! Maar ook zonder deze elementen een heerlijke plek om te zijn!
Spaanser kan het haast niet
Jerez staat synoniem voor paarden, wijn, flamenco en motoren. De beroemde Spaanse paardenschool en de feria de caballo in mei, de vele sherry en wijn bodega´s het jaarlijkse flamenco festival in februari en een motorcircuit. Maar het is niet alleen dat. De stad is een prettige plek om te verblijven, ondanks dat het de grootste stad is van Cádiz en de vijfde van heel Spanje, merk je daar weinig van als je er bent. Je kunt er winkelen, en heerlijk rond slenteren, met kerst is er zelfs een echte ijsbaan...die ´s middags een grote plas water achterlaat...

Het gemeentelijke gebied omvat een groot deel van het natuurpark Alcornocales en de Sierra de Gibalbín, ook bekend als de Montes de Propio de Jerez. Het is ook een van de twee belangrijkste steden binnen de gemeenschap van de baai van Cádiz-Jerez.
Het heeft ruim 210.000 inwoners.

Door de centrale ligging en goede communicatie is het nu het belangrijkste communicatie-, logistiek- en transportcentrum in Andalusië geworden. Het heeft een grotere en meer dynamische economie dan de provinciale hoofdstad zelf, dankzij zijn omvang en groeicapaciteit.

Paarden

De paardensector, die een belangrijke aanwezigheid heeft in de stad (de feria die in mei wordt gehouden, is opgedragen aan het paard), heeft zijn hoogtepunt in de Koninklijke Andalusische School voor ruitersport, die bijna het hele jaar open is en waar u thematische bezoeken kunt maken en paardensportshows kunt bezoeken, meestal op dinsdag en donderdag, hoewel de datum kan veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar.

Sherry Bodegas

Maar als iets internationaal bekend is, is het de wijn, met dezelfde naam, die de stad op de kaart heeft gezet. De uitgebreide Marco de Jerez, dat bekend staat als het gebied waar de verschillende druivensoorten worden geteeld, die later gebruikt werden voor lokale wijnen, omvat ook de steden El Puerto de Santa María, Sanlúcar de Barrameda, Rota, Chipiona, Chiclana de la Frontera, Puerto Real, Trebujena en de Sevilliaanse stad Lebrija. De nabijheid van de rivier de Guadalquivir betekent dat de meer dan 10.000 hectare wijngaarden een ideale temperatuur hebben om een ​​unieke wijn in de wereld te produceren. De belangrijkste soorten sherry die bestaan ​​zijn fino (geel), amontillado (barnsteen), oloroso (mahonie), palo cortado (ook mahonie) en kamille (strokleurig). Een bezoek aan een van de bodega's is een must.

Motorcircuit

Sinds de opening van het Circuit van Jerez in 1985 is dit een van de grote toeristische pilaren van Jerez. Het Jerez circuit is gastheer van de Grand Prix van de Formule 1 en allerlei motortesten, maar het is vooral een van de favoriete circuits van de motorrijders. Elk jaar in maart of april een groot spektakel.
De fans, de fanatiekste van de wereld, maakt het een van de belangrijkste wedstrijden voor de Spaanse coureurs.

Flamenco

Je kunt natuurlijk niet over Jerez kunt praten zonder het over flamenco te hebben. Deze kunst, inmiddels immaterieel cultureel erfgoed door de UNESCO sinds 2010, heeft zo veel vreugde gegeven aan een stad waar het heel gemakkelijk is om iemand te ontmoeten die kan zingen, gitaar spelen of kan dansen. Vele kunstenaars zijn er geweest. De lijst is eindeloos. Veel van de grote flamencokunstenaars zijn in Jerez geboren. En waar kun je genieten van een flamencoshow in de stad? Ongetwijfeld is de belangrijkste datum tussen februari en maart, wanneer het Festival Flamenco de Jerez plaatsvindt. Met shows, workshops en concerten.

Fiëstas

En niet onbelangrijk, de brede feestkalender van Jerez. In Pasen is er geen straat die niet naar wierook ruikt en die geen enkele trap van de meerdere broederschappen van de stad passeert. Het is een tijd waar veel mensen in Jerez het hele jaar op hebben gewacht. Na de MotoGP, een weekend waarin de motoren brullen rond Jerez en een groot deel van de provincie, komt de Feria de caballo, gehouden in het Gonzalez Hontoria Park, en brengt de Jerezanos samen in honderden cabines van de Real. Het Oogstfeest, gehouden in september, viert de druivenoogst, fruit dat aanleiding geeft tot de uitstekende wijnen uit Jerez. Dan komt Kerstmis. De traditionele zambomba's overspoelen de hele stad met Spaanse gezongen kerstliederen die typerend zijn dit deel van Spanje.

>> Hotels in Jerez de la Frontera 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland482820
België291316

Spanje207139101220105919
Marokko832508324
China389198191
Roemenië313131182
Venezuela284116168
Groot Brittannië271145126
Bolivia266101165
Colombia25978181
Italie215115100
Oekraine20168133
 
 
 
Folders over Jerez de la Frontera
Map  Jerez de la Frontera


 
Plaatsen in de buurt van Jerez de la Frontera
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Trebujena
Wijngaarden
Er zijn verschillende reden om naar Trebujena te gaan, enkele zijn de wijngaarden, de boomgaarden, de landerijen met groente, het moeras en het weide gebied waar de "bravo" stier gefokt wordt.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Jerez de la Frontera