Mijn selectie

Grazalema

Olvera
Espera
Inwoners2027
Oppervlakte122.41 km2
Bev.dichtheid16,6 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Grazalema: Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Spectaculaire landschappen
Omringd met kurkeiken, steeneiken, johannesbroodbomen en Spaanse zilverspar is Grazalema, de stad met de meeste regen in heel Spanje. Deze stad, die 1500 meter boven de zeespiegel ligt, heeft maar liefst vier uitkijkpunten, los Asomaderos, El Tajo, Los Peñascos y Villa Turística- van waaruit het mogelijk is om de majesteit van de Sierra de Grazalema rustig observeren.

Oorspronkelijk was de economie van de stad gebaseerd op landbouwactiviteiten, maar vanwege de lage winstgevendheid wendde het zich tot het toerisme, vooral die verbonden met het natuurpark Sierra de Grazalema. Het toeristische aanbod is zeer gevarieerd: accommodatie in huisjes, campings en hotels, avontuurlijk toerisme, verschillende routes in het natuurpark, of wandelen, canyoning, bungeejumpen of klimmen, om maar enkele te noemen.

De oorsprong van Grazalema is Arabisch, Gran Zulema was de Arabische naam, vanwaaruit de huidige komt. De hertog van Arcos veroverde het in 1485.
In de omgeving zijn archeologische overblijfselen gevonden die wijzen op menselijke aanwezigheid in de Prehistorie. Echter, ondanks de overblijfselen van verschillende eerdere culturen, moet de geschiedenis van de plaats dateren uit de Romeinse tijd.

Op slechts drie kilometer van de gemeente ligt de Sierra del Pinar, dat verantwoordelijk is voor het microklimaat dat de gemeente Grazalema tot stad met de hoogste regenval in Andalusië maakt. Dankzij deze klimatologische omstandigheden is het hier mogelijk om een ​​authentiek botanisch relikwie uit het verleden te zien, El Pinsapo. Een spar die een directe getuige is geweest van het leven van het tertiaire, het geeft je een idee van het type bossen dat zich miljoenen jaren geleden op deze gronden heeft ontwikkeld. Om de Pinsapar te zien gaat u richting de stad El Bosque, na een kilometer gaan we naar Zahara naar de parkeerplaats om de Pinsapar gemarkeerde route te volgen.

We kunnen het artikel niet beëindigen zonder de rijke keuken van Grazalemeña te vermelden, met recepten uit de Andalusische tijd. De producten omvatten honing, kaas en vleeswaren. De Payoyo kaas is internationaal bekend en wordt gemaakt van geitenmelk of van de montejarquina payoya merinosschapen. De kazen worden vers, halfhard en hard aangeboden. Andere typische gerechten zijn Trucha a la Serrana, Venado en Salsa, geroosterd lamsvlees en revueltos de tagarninas.
Bijzondere desserts zijn de zoetegekookte aardappelen, de taart met eikels, de amarguillos (een snoepje bestaande uit een heerlijke massa gehakte amandelen, suiker, ei en citroenrasp).

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Grazalema
Map  Grazalema


 
Plaatsen in de buurt van Grazalema
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Grazalema