Mijn selectie

Fotoalbum - El Puerto de Santa Maria - Reyes Magos

El Puerto de Santa Maria - Reyes Magos
5 Januari 2021
Om de hoek op het plein voor het gemeentehuis was een heus Disneypark ontstaan.
We waren er al een paar keer langs gelopen en hadden er al heel fijn naast gezeten op een terrasje heerlijk in het zonnetje, dus gisteren besloten om dan nu het Castillo dan maar eens van binnen te bekijken. Terwijl we er heen liepen, vanaf ons huis dwars door het centrum van El Puerto de Santa Maria, onze nieuwe woonplaats sinds een maand, kwam de muziek ons al tegemoet.

Om de hoek op het plein voor het gemeentehuis was een heus Disneypark ontstaan. Vele prinsessen en een enkele prins zaten daar op tronen en gouden stoeltjes omringd door vissen, kerstbomen en andere fantasie vormen. We waren even vergeten dat het Drie Koningen was, oftewel Reyes Magos. Het grote kinderfeest in Spanje, vergelijkbaar met onze Sinterklaas maar dan anders. Normaal gesproken met grote optochten waar de Drie Koningen binnen worden gehaald op paarden, maar nu in 2020 op een andere manier, op een vaste plek in de stad waar het publiek als een defilé langs kon lopen, helemaal uitgedacht via een bepaalde route gemaakt door dranghekken en aan het eind ontvingen de kinderen een lekkere zak snoep. En het werkte. Jammer genoeg voor de prinsessen was het behoorlijk koud, waardoor we tussen de glimlachen naar de kinderen af en toe wat verbeten gezichten zagen door de kou, ze hebben er echt uren achter elkaar gezeten, respect voor deze glimlachende en zwaaiende volhouders!

Ik dacht toch gelezen te hebben dat het hele gebeuren bij het Castillo zou zijn, zegt Marc al verder lopend naar het Castillo, ik heb de Drie Koningen eigenlijk nog niet gezien zeg ik. En dichterbij komend hoorden we de muziek al, ditmaal was het een heus harmonie orkest wat we hoorden. En ja hoor, daar zaten ze op hun tronen, Caspar, Melchior en Balthasar, vrolijk zwaaiend naar het langslopende publiek, vergezeld door kerstliederen. Om iets dichterbij te komen voor een leuke foto liepen we om het plein heen om in de juiste richting mee te lopen, want ook hier dranghekken en heel veel orde handhavers, te herkennen aan hun rode truien. Alles perfect geregeld. Een enorme lange rij mensen stond er om de hoek, met engelen geduld te wachten om op hun beurt om naar de Koningen te mogen zwaaien. Want dat hebben ze, geduld…. om ook daarna weer in een lange rij aan te sluiten voor churros….of ijs….om de kinderen een mooie Reyes Magos te geven. Wat een prachtig feest!
Maar helaas, voor de ingang van het Castillo moesten ook wij aansluiten in de rij…….dus die foto’s komen nog…..
Zie ook
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad