Mijn selectie

Fotoalbum - San Fernando - Restaurant Marambay

San Fernando - Restaurant Marambay
27 Oktober 2020
Met heerlijk eten, zoals ter plekke vers gevangen vis, begeleid door bijvoorbeeld een gerecht met zeekraal, dat ook voor de deur groeit is de provincie Cádiz een uniek restaurant rijker op een geweldige locatie.
In augustus 2020 is een uniek milieu-, recreatie- en sportcomplex geopend, in een beschermd gebied.

Ingenieur Héctor Bouzo is erin geslaagd om na 50 jaar nieuw leven te blazen in een ​​van de laatste rustieke gronden in de Bahía van Cádiz.
Waar alleen nog de ruïnes te vinden waren van een authentiek zoutwinningsbedrijf, bestaande uit twee gebouwen die dreigden in te storten, de overblijfselen van een getijdenmolen uit de 18e eeuw en een vies moeras met afval en schroot dat na vijftig jaar verwaarlozing was verzameld, staan vandaag in het hart van de zoutvlakten van Roqueta en Preciosa, twee lage witte gebouwen, restaurant Marambay.
De twee gebouwen staan ​​naast een volledig hersteld estuarium waar zeebrasem, zeebaars, garnalen en zelfs langoustines zullen worden gekweekt, waarvan u kunt genieten op het terras met een spectaculair uitzicht op de baai van Cádiz, met de twee bruggen.

Het heeft twee zeer grote perfect uitgeruste multifunctionele zalen, voorzien van airconditioning, dat plaats biedt aan conferenties en vergaderingen met betrekking tot het milieu en ruimte heeft voor kunst tentoonstellingen.
De zoute omgeving, naar behoren gerestaureerd met inheemse planten, zoals zeekraal, macroalgen en microalgen, bedoeld voor diverse toepassingen.
En in de toekomst, op het aangrenzende beschermde strand, kan er watersport beoefend worden (zonder motor) in ideale omstandigheden, evenals andere activiteiten die verband houden met de interpretatie van een manier van leven die in hoogtijdagen werkgelegenheid en rijkdom genereerden in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Dit alles is Marambay, een ecologisch recreatiecentrum dat Héctor Bouzo met veel inspanningen en obstakels heeft weten op te zetten nadat hij meer dan 40 hectare verlaten land had verworven voor slechts 10.000 euro. Inmiddels heeft hij er al 1,5 miljoen euro in geïnvesteerd.

In de keuken staat chef-kok Carmen Doello met een dagelijks gastronomisch aanbod van hoge kwaliteit waarin de hoofdrolspelers de off-the-menu-gerechten zijn die verband houden met dit unieke territorium.
Buiten plaatst Antonio, de beheerder van het estuarium, enkele potten bij een steiger waar tal van kleine roeibootjes aanliggen waarmee een stuk gevaren kan worden. Het is aan hem om het pedagogische deel van dit project op zich te nemen, bestaande uit de uitleg van de geheimen van deze duurzame aquacultuur.
Een plek dus waar je om diverse redenen een keer naartoe moet!
Zie ook
Restaurante Marambay
Restaurant
CA-33 salida Torregorda - Santibáñez, Molino y Casa del Arrierillo
11001 San Fernando
648 786 298
San Fernando
Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.