Mijn selectie

Fotoalbum - Ondertussen in eigen tuin

Ondertussen in eigen tuin
16 Maart 2020
Nu het gelukkig weer geregend heeft ontploft de lente zowat in de tuin....
Al wandelend door de tuin met je camera zie je de mooiste kleuren en details waar je anders totaal aan voorbij loopt. Voor de liefhebbers, we beginnen met de omgeving, de ooievaar die aan het broeden is en vervolgens een hele lijst bloemen, fruit en groente.
Als eerst bloem de hibiscus in twee kleuren, dan de zogenaamde Afrikaanse margriet in het geel. Dan een geel bloempje die in het wild in de tuin groeit waar ik de naam niet van ken. Dan de appelbloesem in drie verschillende stadia. De eerste druiventrossen zijn al zichtbaar, evenals de eerste tomaten bloempjes én de eerste tomaat. De venkel van dichtbij is echt prachtig van vorm en kleur. Een granaatappelbloem van binnen en de knoppen. De citroenboom is echt het hele jaar een feestje, altijd citroenen en heel vaak bloesem die heerlijk ruikt, vooral nu. Dan een sedum soort met gelebloempjes, de stekken pas gekregen van onze Nederlandse buurvrouw van LaRuta.eu net zoals het paarse bloempje, een plantje dat echt precies hetzelfde ruikt als een wietplant. Dan een bloempje in het wild, naam onbekend. De altijd dankbare rozemarijn die het hier heel goed doet en zelfs gebruikt wordt als afscheiding tussen tuinen en veelvuldig in de gemeente tuin staat. En natuurlijk de sinaasappel bloesem, met een sinaasappeltje van 1 cm doorsnee. De Spaanse margriet en de olijfboom, boordevol mini-olijfjes. De vijgenbomen staan nu al vol met vijgen, meer vijg dan blad op het moment. Drie bomen vol en allemaal tegelijk rijp...en doet vervolgens dienst als super kippen voer.....
Een prachtig wit bloemetje in het gras, naam onbekend en perenbloesem, die helaas nooit uit zal groeien tot een peer omdat er in de buurt geen andere perenboom te vinden is. Een mooie paarse in het gras en natuurlijk de kippen, die hier een paradijsje bewonen. Als laatste een wilde stekelplant, nog een venkeltje en tot slot de prachtige Sterlicia Agusta, de paradijsvogelbloem die op het terras in een pot staat.
Zie ook
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!