Mijn selectie

Fotoalbum - Fiesta del Chicharrón 2019 - Chiclana de la Frontera

Fiesta del Chicharrón 2019 - Chiclana de la Frontera
16 Augustus 2019
Het is één van die lekkere evenementen, de Fiesta del Chicharrón in Chiclana, een product dat in deze stad een speciale rol op zich neemt vanwege de uitstekende kwaliteit.
 Fiesta del Chicharrón 2019 - Chiclana Fiesta del Chicharrón 2019 - Chiclana
De beste manier om te ontdekken wat chicharrónes zijn is om ze te proeven. Het is varkenszwoerd wat op een bepaalde manier wordt klaargemaakt.
Chicharrónes zijn in heel Spanje te vinden en elke provincie heeft zijn eigen recept. Maar die van Chiclana zijn speciaal beroemd in de provincie en lékker!!

Het vlees in blokjes wordt geroosterd na het smelten van het vet van het varken, het kan ook gemaakt worden van andr soort vlees, maar het is niet hetzelfde. Chiclana heeft een lange traditie van chicharronrecepten die absolute perfectie hebben bereikt, waarbij tegelijkertijd een knapperig en sappig gerecht wordt verkregen.

Afgelopen vrijdag, 16 augustus organiseerde de Plaza de las Bodegas in Chiclana de Fiesta del Chicharrón, met vele kramen met lokale lekkernijen. Chicharrónes, kazen, en diverse soorten worst. Dankzij de gulle gift van 120 kilo vlees door een aantal plaatselijke slagers, kon iedere bezoeker van het feest genieten van dit lekkere hapje. Opgeluisterd door een optreden van Nazareth Natera, een zangeres uit Chiclana en inmiddels bekend in het land door haar deelname aan twee televisieprogramma´s.
Een heerlijk Spaans feest!

Zie ook
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!