Mijn selectie

El Puerto de Santa María

Novo Sancti Petri
Chiclana de la Frontera
Inwoners88405
Oppervlakte159.34 km2
Bev.dichtheid554,8 per km2
ComarcaBahía de Cádiz
ProvincieCádiz


El Puerto de Santa María: Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Stad van de Honderd Paleizen
Aan de kust, in de baai van Cádiz, ligt deze prachtige stad, bekend als de Stad van de Honderd Paleizen, dat spreekt tot de verbeelding.
Het heeft dan ook een interessante geschiedenis. In deze haven werd de boot gebouwd waar Columbus mee vertrok om de nieuwe wereld te ontdekken. Dat het zo Zuid-Amerikaans aandoet is dus niet zo vreemd, er was destijds een levendige handel, in de koloniale tijd, de stad ademt het nog uit.

Het heeft een typisch mediterraan klimaat met een gemiddelde temperatuur van 20 ° C. De lange stranden hebben een grote toeristische aantrekkingskracht en trekken vooral Spaanse toeristen. El puerto de Santa maria is onderdeel van de Bahía de Cádiz Natural Park, en heeft een bevolking van ca. 90 duizend inwoners.
De eerste verslagen van de beschaving in het gebied dateren van ongeveer 3100 jaar terug, wanneer het wordt gesticht door de koning van Athene, Menesteo. Er zijn plekken zoals Las Arenas en El Aculadero die de Fenicische aanwezigheid in het gebied aantonen uit de IX en III eeuw vC.
 El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María El Puerto de Santa María

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland392415
België19136

Spanje854074191143496
Verenigde Staten527303224
Groot Brittannië236119117
Marokko1849490
Bolivia1577681
Roemenië1485494
Italie1438756
Frankrijk1377166
China1306268
Oekraine1172988
 
 
 
Folders over El Puerto de Santa María
Map  El Puerto de Santa María


 
Plaatsen in de buurt van El Puerto de Santa María
Cádiz
Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Jerez de la Frontera
Paarden, sherry, flamenco en motoren
Een leuke combinatie! En allen breed vertegenwoordigd! Maar ook zonder deze elementen een heerlijke plek om te zijn!
Puerto Real
Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
Rota
Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
San Fernando
Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
El Puerto de Santa María