Mijn selectie

El Gastor

Espera
El Bosque
Inwoners1752
Oppervlakte27.55 km2
Bev.dichtheid63,6 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


El Gastor: Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Hier kun je genieten van een geweldig landschap en frisse en zuivere lucht. Omdat het in een berggebied ligt is vanuit de straten altijd een mooi landschap te zien, u kunt zelfs de andere dorpen zien liggen.
Een van de monumenten die opvallen is de kerk, die in de achttiende eeuw werd gebouwd en nog steeds in goede staat verkeerd.

Cultuur

Deze gemeente bewaart nog steeds een groot aantal gebruiken dankzij de steun van de oudste bewoners van het dorp. Vooral in de ambachtelijke hoek, men maakt er pleita. Een vorm van vlechten van bepaald palmblad, waar ook koorden van gemaakt worden, maar waar ook een veelvoud aan voorwerpen van dagelijks gebruik van gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld de zonwering die je hier wel buiten op balkons ziet hangen.

Gastoreña gaita

El Gastor is ook bijzonder vanwege het gebruik en de productie van de zogenaamde Gastoreña gaita, een soort autochtone doedelzak, gerelateerd aan andere soorten doedelzakken die worden gebruikt in Spanje, zoals in het Baskenland, de alboka. De doedelzak van de Gastoreña is bekend in het hele gebied van El Gastor en de Sierra de Cádiz.

Gastronomie

De keuken van het dorp is gebaseerd op de producten van eigen land. Door de goede kwaliteit olijven levert dit de exquise Serrano-olijfolie op. Onder de typische gerechten vinden we de populaire "Guisote", een stoofpot gemaakt met broodkruimels, asperges en knoflook, naast de stoofschotel, kip met amandelen, verschillende soepen en asperges, onder andere verbrokkeld. Hun zoete specialiteiten zijn voortreffelijk, waaronder de witte roscos en hornazos (typisch voor Pasen).
Sommige lokale mensen maken nog steeds wijn door op de druiven te stappen zoals ze vroeger deden. Deze wijn is meestal voor lokale consumptie.

In het begin bestond El Gastor uit een urbansatie die afhankelijk was van een van de steden uit de omgeving, maar door de jaren heen zijn onafhankelijkheid heeft gewonnen. Het was het toevluchtsoord van bandieten als José María El Tempranillo en verwelkomde belangrijke gitaristen zoals Diego de El Gastor.

>> Bekijk de vakantiewoningen in El Gastor
 El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor El Gastor

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over El Gastor
Map  El Gastor


 
Plaatsen in de buurt van El Gastor
Alcalá del Valle
Rust in de vallei
Zoals de naam al zegt een dorp in een vallei. Het ligt in het westelijke deel van de Serrania de Ronda. Omdat het zich in een dal bevindt, is het klimaat van Alcalá del Valle enigszins bijzonder.
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Olvera
Karakteristiek
Olvera wordt beschouwd als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz, ooit het bolwerk in de grensoorlogen, maar nu rust en schoonheid!
Setenil de las Bodegas
In de rots, onder de rots
Waar de meeste pueblos blancos werden gebouwd op beschermende rotswanden en bergen, groeide deze stad uit een netwerk van grotten in de kliffen, de verblindende witte huizen lijken uit de rotsen te komen.
Torre Alháquime
Gooi de lijn maar uit
De stad is een populaire wandelbestemming en biedt ook goede faciliteiten voor jagen, fietsen en paardrijden. Vissers worden ook goed verzorgd, met de nabijgelegen rivier de Guadalporcun.
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
El Gastor