Mijn selectie

El Bosque

El Gastor
Bornos
Inwoners2145
Oppervlakte30.75 km2
Bev.dichtheid69,8 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


El Bosque: Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
Rivier en de zuidelijkste forel
El Bosque is het centrum van de Andalusische witte dorpen route en ligt centraal in de Sierra Grazalema. En dus toeristisch zeer aantrekkelijk en met recht. Het ligt prachtig en biedt veel activiteiten.

Er zijn drie eco-vriendelijke routes, gecentreerd rond de rivier El Bosque, u kunt een boerderij bezoeken , de botanische tuin, oude nog in gebruik zijnde molens en u kunt er luchtsporten beoefenen zoals deltavliegen, parapente en ultralight in de Sierra Albarracin.
El Bosque maakt deel uit van het natuurpark Sierra Grazalema.
Er zijn vele paden en wandelroutes te vinden, die in veel gevallen verbonden zijn met de naburige steden. Deze paden en routes lenen zich voor een rustige wandeling bij zonsondergang, lichaamsbeweging in een natuurlijke sportschool in de ochtendwind, wandelen met vrienden en ontdek de natuur, adem frisse lucht in, geniet van de schoonheid van de wilde lelie en zelfs als je geluk hebt wordt je verrast door een otter ... Kleine juweeltjes van de natuur aan je voeten.

Het verhaal van El Bosque begint in de moderne tijd, rechtstreeks gekoppeld aan de Ponce de León, hertog van Arcos en Señores. Het hele gebied was een donatie van de Katholieke Koningen aan D. Rodrigo Ponce de Leon, opperbevelhebber van de oorlog van Granada, als beloning voor zijn diensten en loyaliteit.

Gastronomisch is El Bosque ook bijzonder, hier vindt men namelijk de meest zuidelijke forellenrivier van Europa, daarom is de forel de koningin van de dorpskeukens, geroosterd of met ham, in staat om de meest verfijnde smaakpapillen te doen smelten.
Andere typische producten van de plaats zijn de varkensvleesworsten en -worsten, ruim in de omtrek bekend zijn, hun hammen, lende, morcón, morcillas, en salamiworsten. Je kunt hier ook heerlijke kazen vinden, geiten, schapen of koeienkaas, semi-gezouten en vers. Ook bekend zijn de asperges, die hier worden verbouwd en waar uiteraard een feest aan is gewijd.


 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over El Bosque
Map  El Bosque


 
Plaatsen in de buurt van El Bosque
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Algodonales
Durf jij?
Het is een geweldige bestemming voor degenen die houden van plattelandstoerisme en avontuurlijke sporten,zoals bijvoorbeeld Free Flight. De gitaarmakers van Algodonales zijn beroemd en het heeft ook zeer goede olijfolie.
Benaocaz
Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Puerto Serrano
En trappen maar!
Het is het startpunt van de bekende Via Verde de la Sierra, een populaire wandel- en fietsroute.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Villamartín
Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.

Zoek hier vakantiewoningen in:
El Bosque