Mijn selectie

Costa Noroeste de Cádiz - Stranden

La Janda
Campo de Gibraltar
 
El Rompidillo / El Chorrillo
Stedelijk strand gelegen tussen de Puerto de Rota en de militaire haven, waar een krachtige wind waait, dus het is een goede plek om te windsurfen en te zeilen.
Galeones
Tussen de klifrichel "Pico de Barro" en de golfbreker die de Rota marinebasis afbakent, is er het Playa de Galeones of del Almirante. Begrensd door de golfbreker van de promenade, op de kust, bedekt een rotsachtig platform een groot deel van het zandoppervlak. Een oppervlak van kleiachtig zand bedekt de bodem bij de "Pico de Barro", zwemmers gebruiken deze modder gewoonlijk als een spa behandeling, masseren zich er mee in en laten zich drogen in de zon. De aanwezigheid van habitats in de baaien van Cádiz die deel uitmaken van het Natura-netwerk, hebben dit gebied waardig beschermd om de natuurlijke waarden te behouden. De weidse weiden met bloeiende planten, de rotsachtige platforms of de bodem van het moeras zijn de delen die zijn opgenomen in dit gebied met speciale bescherming.
La Ballena
Lang strand van 4500m lengte, met fijn zand dat een grote hoeveelheid voorzieningen en faciliteiten heeft, evenals ligbedden, parasols en boten.
La Costilla
La Costilla is een van de drukste stranden in Rota, omdat het in hetzelfde stedelijke gebied ligt en allerlei soorten voorzieningen biedt.
Los Corrales
Playa Corrales wordt begrensd door de Pinar de la Almadraba, die een belangrijke rol in de fysieke en visuele scheiding van de stedelijke omgeving speelt, het is een barrière tussen de natuurlijke en stedelijke omgeving en maakt het mogelijk dat je van het strand kan genieten in complete rust, weg van lawaai, vervuiling en verkeer vanuit de stad. Tegelijkertijd fungeert het als een visuele barrière, omdat het stedelijk gebied niet vanaf het strand kan worden gezien.
Peginas / Aguadulce
Het is toegankelijk vanaf de wegen A-491, via de Camino de Aguadulce, en de A-2076, richting Rota Norte. Het strand van Pegina-Aguadulce heeft een lengte van ongeveer 2.693,75 meter en strekt zich uit van Punta Candor tot de Arroyo de La Ballena. Het is een strand met een geïsoleerd karakter, met een lage bezettingsgraad en met een totale afwezigheid van faciliteiten, alleen wat afvalbakken langs het strand. Het strand heeft een lage klif, gedeeltelijk bedekt door een duingedeelte, dat het scheidt van traditionele landbouwgronden, met een toenemend aantal woonconcentraties van laagbouw eengezinswoningen. In de laatste decennia heeft het een sterke tegenslag en transformatie ondergaan, als gevolg van de voortdurende kusterosie, geaccentueerd door stormen. Bij eb zijn er platen of rotsachtige oppervlakken.
Piedras Gordas / La Almadraba
Groot en breed zandstrand, met een bepaald wild aspect, van waaruit u het duinsysteem Dunar de Rota en de pijnbomen aan de kust kunt bewonderen die worden beschermd door de Junta de Andalucía.
Playa Cruz del Mar - Las Canteras
Het strand heeft een lengte van 1500 meter. De eerste zone, die overeenkomt met de "Cruz del Mar", ligt tussen de vissers-sporthaven en het kasteel, en heeft de blauwe vlag van de schone zee van Europa en de Q van toeristische kwaliteit.
Playa de Bajo de Guía
Het strand van Bajo de Guía is een fijn, gouden zandstrand dat ideaal is om te zeilen of om een andere windgerelateerde sport te beoefenen
Playa de Bonanza
Dit strand ligt in de monding van de rivier de Guadalquivir, waar zich de zoutmijnen en zoutmoerassen bevinden, die tot het natuurpark Doñana behoren.
Playa de Camarón- La Laguna
Afgescheiden door het Regla-strand en de Tres Piedras, tussen la punta de Cuba en dat van Camarón waar het zijn naam aan ontleent, waar de beroemde visgrotten zich bevinden. De totale lengte is 2.000 meter. Op dit strand zijn negen verhoogde toegangspaden geïnstalleerd - allemaal toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit, om het duingebied eromheen te behouden en de natuurlijke habitat van de kameleon. Het heeft de Blauwe Vlag van de Schone Zee van Europa en ontving het Onderscheid Andalucía Destino de Calidad in 2008. la punta de Cuba
Playa de La Calzada
La Calzada is een zeer groot strand waar de populaire zomerpaardenraces plaatsvinden; het wordt ook wel de renbaan genoemd.
Playa de La Jara
Playa La Jara wordt beschermd door rotsachtige bergmassieven, waardoor het een zeer rustig strand is en waar je aangenaam kan zeilen.
Playa de las Tres Piedras - La Ballena
Het is het strand ten zuiden van de stad, grenzend aan de gemeente Rota. De natuurlijke grenzen worden begrensd door Rota, in de buurt van de Arroyo Nuevo-rivier en het Camarón-strand, het heeft een lengte van 2.400 meter.
Playa de Montijo-Niño de Oro
Gelegen tussen de gemeente Sanlúcar de Barrameda en de vissers-jachthaven, heeft het een lengte van 3600 meter. Het heeft twee toegangshellingen, reddingsdiensten, eerste hulp en toiletten. De populariteit van "Montijo" neemt toe in termen van het aantal gebruikers, hoewel het geen promenade heeft en daarom geen toegang heeft voor gehandicapten. De "Micaela" -zone heeft geprofiteerd van de recente aanleg van de toegangsweg naar de jachthaven, het heeft een oprit en voorzieningen.
Playa de Regla
Het strand is ingekaderd tussen de stranden van Cruz del Mar-Las Canteras en Camarón, dat wil zeggen, tussen de Chipiona-vuurtoren en Punta de Camarón, met een lengte van 1700 meter. Het gouden zand, het warme en blauwe water maken het een van de belangrijkste stranden in Andalusië en Spanje. Dit strand heeft verschillende badmeester- en reddingsdiensten, toiletten, Amphi-Buggy stoelen, NOVAF-voertuigen, informatiepunt, omroepinstallatie, zeven toegangshellingen en drie complete toiletten voor p.m.r.(Het heeft ook tal van parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen met een handicap in de buurt van de toegang naar het strand).Het is door de nabijheid van het stedelijk gebied, een zeer druk strand.
Punta Candor
Het is toegankelijk via de snelweg A-2076, aan de toegang van Rota, richting Rota Norte. Het strand is gelegen in de schilderachtige omgeving van Punta Candor, tussen de monding van de rivier Arroyo Alcántara, en het begin van los corrales de pesca de Rota, en het strand Playa de Pegina.
Puntalillo
Het is toegankelijk vanaf de Avenida de la Diputación, tussen Avenida Santiago Guillén Moreno en Calle Almadraba. Het strand is gelegen tussen het Hotel Playa de la Luz en het begin van de promenade in de Costilla.