Mijn selectie

Costa Noroeste de Cádiz

La Janda
Campo de Gibraltar
 
Costa Noroeste de Cádiz: Tussen de Spanjaarden
Een bijzonder gebied door het voornamelijk Spaanse toerisme, de bezoekers komen voornamelijk uit de achterliggende steden, Jerez de la Frontera, Sevilla en Sanlucar, waardoor het een eigen en uniek karakter heeft.
De regio van de noordwest kust, gelegen aan de linkeroever van de monding van de rivier de Guadalquivir, in de ruimte tussen de rivier en de kust, bevinden zich de gemeenten Chipiona, Rota, Trebujena en Sanlucar de Barrameda.

De vier gemeenten waaruit de regio bestaat, vormen het noordwesten van de beroemde wijnroute van Cádiz. De wijnen hebben nog steeds hun oorspronkelijke benamingen, Jerez-Xeres-Sherry, de Manzilla van Sanlúcar, Moscatel van Chipiona en de Tintilla van Rota en Trebujena.
De goede weersomstandigheden en de aanwezigheid van mooie stranden zijn de factoren die de noordwestkust maken tot een van de belangrijkste vakantiegebieden voor de inwoners van de steden in de baai van Cadíz, en de steden Jerez de la Frontera en Sevilla.
Het toerisme in de vorm van een tweede woning aan de kust heeft een belangrijke impuls gegeven aan de plaatsen van Costa Ballena en Sanlucar Club de Campo, het heeft gezorgd voor internationaal toerisme, mede dankzij de toeristische en sportieve activiteiten die in dit gebied worden aangeboden. Het aanbod van accommodaties is aanzienlijk verbeterd met de opening van nieuwe vier sterrenhotels, in Rota en Chipiona.

De natuurlijke omgeving van het gebied is ideaal voor het doen van allerlei sportieve en recreatieve activiteiten: golf in Costa Ballena, nautische activiteiten in de havens van Rota en Chipiona, boottochten op de Guadalquivir, wandelingen in het Doñana Nationaal Park, tochten langs de kust, wandelen door de uitgestrekte dennenbossen langs de stranden en fietstochten.

En niet te vergeten de populaire feesten, feria´s en fiestas in de regio: het feest van Urta in Rota, de heilige week voor Pasen, de Semana Santa, de viering van de rivier de Guadalquivir in Sanlucar, nationaal verklaart tot toeristisch van belang, evenals de paardenraces op het strand van Sanlucar, uitgeroepen tot Internationaal Toeristisch Belang.

Het is een overwegend vlak land, de meest karakteristieke landschappen van het gebied zijn platteland, uitgestrekte irrigatie, de oevers van de rivier de Guadalquivir en moerassen. Een deel van het grondgebied is beschermd, het gedeelte van het Doñana Nationaal Park, dat in de provincie Cádiz ligt, Pinar de La Algaida en het natuurmonument Corrales de Rota.

De regio heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld, voornamelijk dankzij de splitsing van de A-480, waardoor het gebied veel beter is verbonden met de omliggende gebieden.
De natuurlijke omstandigheden van het klimaat, het water en bodem hebben gezorgd voor een een intensieve landbouw, visserij en de teelt van druiven.

Het historische en artistieke erfgoed van de regio is ook belangrijk, vooral in de steden Sanlucar de Barrameda en Rota, waarvan de historische centra tot historisch-artistiek belang zijn uitgeroepen. Het erfgoed is te vinden in de religieuze hoek en in de burgerlijke architectuur: kerken, kloosters, tempels, paleizen, zoals die van Orleans en Bourbon of de hertog van Medina Sidonia en kastelen zoals La Luna in Rota of Santiago in Sanlucar. Naast de VVV-kantoren is er in Sanlucar de Barrameda, in een oude ijsfabriek, een Informatie- en Interpretatiecentrum van het nationaal park Doñana gevestigd.

 
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Costa Noroeste de Cádiz