Mijn selectie

Conil de la Frontera

El Palmar
Benalup-Casas Viejas
Inwoners22529
Oppervlakte88.51 km2
Bev.dichtheid254,5 per km2
ComarcaLa Janda
ProvincieCádiz

Tot deze gemeente behoort ook:
- Roche

Conil de la Frontera: Wordt verliefd!
Zodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Het is er heerlijk vertoeven, een prachtig wit stadje van rond de 20.000 inwoners, gelegen aan een zeer breed en lang zandstrand van de Costa de la Luz, op 42 km van Cádiz. Maar Conil heeft veel meer te bieden, zeker dankzij zijn inwoners, Conileñas. Het geweldige klimaat heeft natuurlijk grote invloed op je manier van zijn en bij de Conileñas is dat te merken aan hun levensfilosofie, open, opgewekt, gastvrij, vriendelijk en prettig in de omgang. Echt relaxed!
Rondom Conil is een divers landschap te vinden, van langgerekte stranden, kleine beschutte stranden met hoge rotswanden, bossen en mooie in kleur overlopende vergezichten op heuvelachtig landschap.
Conil leent zich heel goed voor een heerlijke vakantie, een echte aanrader!

Gastronomisch is Conil puur genieten. Er is volop plaatselijke vis te krijgen en de jaarlijkse tonijnvangst is een waar spektakel. De zogenaamde atún rojo del Mediterráneo. Deze tonijnen werden gevangen met tonijnvallen, de Almadraba. Halverwege de vorige eeuw is deze manier van vangen weer als evenement in het leven geroepen, als toeristisch spektakel en met de sushi in opkomst een prima combinatie, maar ook naar Andalusische receptuur jaarlijks te proeven op de Ruta del Atun. De jaarlijkse vangst is in het voorjaar, van maart tot mei. Er wordt in de omgeving van Conil ook veel groente verbouwd, de Huerta van Conil, dit in combinatie met de visvangst en het fokken van het bijzondere inheemse koeienras de Retinto maakt dat je in Conil geweldig kunt eten!

De Costa de Luz staat bekend om zijn wind en zijn golven, dus voor de surfers, do I need to say more?
 Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera Conil de la Frontera

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland392019
België633

Spanje214111079310618
Marokko202101101
Duitsland1828696
Italie1187246
Roemenië914546
Groot Brittannië844242
Bolivia512328
Frankrijk381820
Argentinië361818
China301713
 
 
 
Folders over Conil de la Frontera
Map  Conil de la Frontera


 
Plaatsen in de buurt van Conil de la Frontera
Barbate
Verborgen eenvoud....
Het ligt prachtig, met aan de ene kant de kust met stranden en hoge rotswanden en aan de andere kant het natuurpark la Breña, met mooie bossen van pijnbomen met hun mooie kleur groen.
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!
Los Caños de Meca
Libertad e libertad e libertad
Dat is wat je voelt als je in los Caños de bent! Even terug in de sixties! Warmte, zon, muziek, helder water, hoge golven en doen waar je zin in hebt.
Vejer de la Frontera
La buena vida, het goede leven.....
Slenteren door de smalle straatjes, de witte muren met de rijke kleuren van planten en potten, maken een wandeling tot iets onvergetelijks. In elke hoek, in elke gevel, is een prachtig detail te ontdekken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Conil de la Frontera