Mijn selectie

Chipiona

Rota
Tarifa
Inwoners19123
Oppervlakte32.92 km2
Bev.dichtheid580,9 per km2
ComarcaCosta Noroeste de Cádiz
ProvincieCádiz


Chipiona: Spaans toerisme
In dit strandplaatsje is het toerisme puur Spaans, vooral vanuit de provincie Sevilla, hoewel het de laatste tijd iets internationaler begint te worden. Mede dankzij de 18-holesgolfbaan tussen Chipiona en Rota.
Charmant kustplaatsje
Chipiona is een rustig, charmant kustplaatsje, waar je heerlijk langs het water kunt slenteren, niet te vergelijken met de andere costa´s.
Chipiona ligt op 54 kilometer van Cádiz. Chipiona behoort tot het Gemenebest van Gemeenten van de Beneden-Guadalquivir en ligt tussen de steden Rota en Sanlúcar de Barrameda.

De economische activiteiten van het dorp bestaat uit vier fundamentele pijlers.
Het toerisme: Dankzij de stranden, rijk aan jodium, is het een geweldige toeristische bestemming.
De visserij: Deze sector is de oudste economische activiteit van de plaats en heeft de bevolking altijd van voedsel voorzien.
Sierteelt: In deze sector is Chipiona de belangrijkste leverancier van Spanje en heeft het belangrijke exportproducten, voornamelijk naar Nederland.
Wijnbouw: De wijnen Moscatel, Oloroso, Fino en Vinegar of Vinagra worden hier gemaakt. La vendimia van Chipiona is een van de meest oorspronkelijkste.

In de oudheid was er aan de monding van de rivier de Guadalquivir, een vuurtoren genaamd Turris caepionis. En in de naam van deze vuurtoren ligt de oorsprong van Chipiona. Al in de Middeleeuwen vertelt de traditie dat de volgelingen van San Agustín in Afrika Chipiona bereikten over zee en ontsnapten aan de invasie van de barbaren.

In de moderne tijd kreeg Chipiona zwaar leed te verduren door een tsunami, het gevolg van de aardbeving van Lissabon die de Portugese en Andalusische Atlantische kust hard trof en Chipiona van de kaart veegde. Vanwege deze gebeurtenis wordt elk jaar op 1 november de processie Christus van Misericordias uitgevoerd, destijds uitgevoerd ​​om te verzoeken het water te verwijderen, de aanvang is altijd bij het kerkje dat de naam Cristo hasta la Cruz del Mar draagt.

In het jaar 1867 werd gestart met de bouw van de Chipiona-vuurtoren, het meest representatieve monument, het is de hoogste in Spanje, de derde in Europa en de vijfde in de wereld.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland1266
België431

Spanje1860993349275
Marokko1125458
Verenigde Staten825131
China412219
Duitsland361323
Italie251510
Groot Brittannië221210
Roemenië22913
Cuba17107
Colombia1569
 
 
 
Folders over Chipiona
Map  Chipiona


 
Plaatsen in de buurt van Chipiona
Rota
Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
Sanlúcar de Barrameda
Een must!
Sanlucar de Barameda is vol geschiedenis, thuisland van Manzanilla en uitgeroepen tot Historisch-Artistieke stad. Het is de plaats met de meeste culturele bezienswaardigheden van de provincie Cádiz.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Chipiona