Mijn selectie

Chiclana de la Frontera

El Puerto de Santa María
Cádiz
Inwoners84489
Oppervlakte205.45 km2
Bev.dichtheid411,2 per km2
ComarcaBahía de Cádiz
ProvincieCádiz

Tot deze gemeente behoort ook:
- Novo Sancti Petri

Chiclana de la Frontera: Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!
Familie gezelligheid
Chiclana de la Frontera, aan de Costa de la Luz, is een van de drukste Andalusische kustgebieden. Elk jaar wordt het bezocht door duizenden toeristen die naar de stad komen om te genieten van de stranden en het natuurlijke erfgoed. Zowel in Chiclana, evenals in Novo Sancti Petri en La Barrosa en omgeving, vindt u vele recreatieve activiteiten buitenshuis voor: evenementen, golf, culturele activiteiten, paddle, fietsroutes en paardrijden, windsurfen, Spa's, enz. En natuurlijk heeft het ook een geweldig aanbod van accommodaties, wat u maar wilt in alle prijsklassen, huizen, appartementen, hotels en hostels.
Chiclana registreert sinds 2007 een gestage groei, hoewel het de laatste tijd wat leek afgenomen, gaat het langzaam weer de goede kant op. Gelegen in het zuiden van het grootstedelijk gebied van de baai van Cadiz-Jerez, heeft Chiclana goede wegen, spoorwegen, havens en luchthavens in de buurt.

Volgens prehistorische vondsten kan worden aangenomen dat Chiclana al werd bewoond in het Paleolithicum, er zijn resten gevonden van Fenicische, Punische en Romeinse ruïnes, die te zien zijn in het Archeologisch Museum van Cadiz.

In 1303 hervat het verhaal zich, toen koning Ferdinand IV deze onbewoonde plek, schonk aan Alonso Perez de Guzman, die bekend staat als Guzmán El Bueno. De echte ontwikkeling van de plaats ontstaat met de wereldontwikkelingen, die ook het begin zijn van de wijnbereidingsactiviteit van de regio.

De hoogste groei van de bevolking is in de tweede helft van de twintigste eeuw, die hand in hand gaat met de grote economische ontwikkeling. Chiclana heeft momenteel het grootste aantal hotelbedden in de provincie.

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland693237
België472918

Spanje811974067440523
Groot Brittannië765384381
Duitsland383174209
Marokko365214151
China19510095
Italie17510570
Frankrijk1105159
Roemenië964056
Colombia912863
India786513
 
 
 
Folders over Chiclana de la Frontera
Map  Chiclana de la Frontera
Route Historisch Centrum Chiclana


 
Plaatsen in de buurt van Chiclana de la Frontera
Cádiz
Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Conil de la Frontera
Wordt verliefd!
Zodra je iets langer in Conil verblijft, krijgt het gegarandeerd een bijzonder plekje in je hart. Het centrum van de stad is gezellig, Spaans, wit, veel terrasjes en restaurantjes. Smalle straatjes met pleintjes, fonteinen en winkeltjes.
Puerto Real
Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
San Fernando
Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.

Zoek hier vakantiewoningen in:
Chiclana de la Frontera