Mijn selectie

Campo de Gibraltar

Costa Noroeste de Cádiz
Campiña de Jerez
 
Campo de Gibraltar: Natuur, zon, wind en vogels!
Hier vind je prachtigste natuurgebieden, de prachtigste stranden, de beste mogelijkheden om te kitesurfen of te golven er is altijd goed weer, altijd sterke wind en een bijzondere plek om vogels te spotten. Een aanbod te over!
Campo de Gibraltar,ligt aan de zuidkant van de provincie Cádiz. De naam is ontleent aan de Rots van Gibraltar en is het zuidelijkste gedeelte van het Iberisch schiereiland en daarmee van het vasteland van Europa.

De gemeenten waaruit de Campo de Gibraltar bestaat zijn: Algeciras, Los Barrios, La Linea de la Concepcion en San Roque, allemaal gelegen in de boog die de baai van Algeciras vormt, naast Tarifa, helemaal gericht op de Atlantische Oceaan, Castellar de la Frontera en Jimena de la Frontera, beide in het binnenland van de regio.

Campo de Gibraltar is een toeristische bestemming die een grote verscheidenheid aan toeristische activiteiten biedt. Een groot deel hiervan gebeurt langs de kust "zon en strand" maar het unieke aan dit gebied is de ligging, in de "Straat van Gibraltar". hierdoor grenst de Campo de Gibraltar aan de Engelse kolonie Gibraltar; is het het Spaanse grondgebied dat het dichtst bij het Afrikaanse continent ligt, slechts 14 kilometer van Marokko gescheiden.
Het is het knooppunt van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. 60% Van het grondgebied wordt gevormd door beschermde natuurgebieden met een hoge ecologische waarde, het heeft een speciaal klimaat dat wordt gekenmerkt door een hoog aantal uren zonneschijn per jaar en een sterke wind, waardoor je er een uitgebreid pakket aan watersporten kunt beoefenen.
Er zijn bijzonder mooie natuurgebieden zoals het Natuurpark van de Straat van Gibraltar en het Natuurpark Los Alcornocales, er zijn Romeinse archeologische vindplaatsen, die van Baelo Claudia en Carteia, er zijn kastelen, forten en andere oude verdedigingswerken te zien, het heeft een uitgestrekte kustlijn van Atlantische en Mediterrane stranden, er is altijd goed weer, gekenmerkt door sterke wind, er is Rotskunst, grotten en antropomorfe graven. Er zijn prachtige golfbanen, het heeft historische centra en daarnaast een geweldige gastronomie.

De lokale fauna is bijzonder rijk aan vogels door de diversiteit van leefgebieden in deze regio. Er leven hier ook grote zoogdieren zoals reeën en wilde zwijnen. Aan de kust komen grote aantallen walvisachtigen voor zoals walvissen, bultruggen, orka's en dolfijnen, vooral in het kustgebied van Tarifa-Algeciras.

De naam "Campo de Gibraltar" komt van de oude Spaanse gemeente Gibraltar, waarvan het stedelijke centrum het Britse overzeese gebied is. Tot 1704 was Campo de Gibraltar gewoon de gemeente van Gibraltar, ongeveer 500 vierkante kilometer, ongeveer gelijk aan de huidige gemeenten Algeciras, San Roque, Los Barrios en La Linea de la Concepción. Na de verovering van Gibraltar door Anglo-Nederlandse troepen in 1704, tijdens de Spaanse Successieoorlog, en de daaropvolgende overdracht, in 1713, aan het Koninkrijk Groot-Brittannië, vestigden enkele van de vorige inwoners van Gibraltar zich permanent in het gebied dat nog Spaanse soevereiniteit had en zo ontstonden de eerste populaties van Algeciras, San Roque en Los Barrios, die gedurende meerdere jaren officieel door Spanje werden beschouwd als onderdeel van het gemeentedistrict van Gibraltar. Pas in 1759 werden dit zelfstandige gemeenten.

Het ligt aan de westkant van de Penibética-bergketen en strekt zich uit van de uitlopers van het Aljibe-massief tot aan de Straat van Gibraltar en bezit de grootste kustlijn in heel Andalusië. Het is het enige gebied in Andalusië dat grenst aan zowel de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het grondgebied grenst aan de districten La Janda, in dezelfde provincie, evenals de Serranía de Ronda en de westkust van de Costa del Sol, in de provincie Málaga.

De bergen van de Campo de Gibraltar bezetten de centrale as van de regio en hoewel het geen hele hoge bergen zijn vormen ze naar de kust toe hoge kliffen. De hoogste gedeeltes bevinden zich in het binnenland, rond de Aljibe-piek en in het Bujeo-gebergte.

De oostelijke en westelijke delen van de kust van Campo de Gibraltar zijn lage gebieden en daar bevinden zich de mooiste stranden van de provincie. Van de kust van Tarifa tot aan de plaats Barbate en van de stad La Linea tot aan Manilva bestaat de kust uit brede stranden van fijn zand behalve in specifieke gebieden zoals Punta Camarinal , Punta Paloma, Punta Carbonera en Punta Chullera, waar rotsachtige delen de kust vormen. Het gedeelte van de Straat, van Punta Carnero tot Punta de Tarifa, wordt gevormd door kliffen vanwege de nabijheid van de bergen. De Baai van Algeciras bestaat uit lage gebieden met kleine stranden vanwege de steile helling van de zeebodem. Slechts af en toe verschijnt er hoogbouw aan de kust, vooral in de gemeente Algeciras, waar de stad zelf is gebouwd op hoge Quartaire stranden.
 
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Campo de Gibraltar

 
 Stranden
Atlanterra / Zahara de los Atunes / Cabo de la Plata
Tarifa
Bolonia
Tarifa
Cala Arenas
Algeciras
Cala Milla de Plata
San Roque
Campamento / Puente Mayorga
San Roque
El Burgo / Torrenueva
La Linea de la Concepcion
El Cabrero / Cala Taraje / Cala Sardina
San Roque
El Cañuelo
Tarifa
El Chinarral
Algeciras
El Rinconcillo
Algeciras
Getares / San García
Algeciras
Guadalquitón
San Roque
Guadarranque
San Roque
La Alcaidesa
La Linea de la Concepcion
La Concha
Algeciras
La Hacienda
La Linea de la Concepcion
Los Alemanes
Tarifa
Los Lances
Tarifa
Palmones
Los Barrios
Playa Chica
Tarifa
Playa de Levante
La Linea de la Concepcion
Playa de Poniente
La Linea de la Concepcion
Santa Bárbara
La Linea de la Concepcion
Sobrevela
La Linea de la Concepcion
Torrecarbonera / El Balneario
San Roque
Torreguadiaro
San Roque
Valdevaqueros
Tarifa