Mijn selectie

Cádiz - Adressen

Chiclana de la Frontera
Zahara de la Sierra

Mercado Central Cádiz

Plaza de la Libertad,
11005 Cádiz
956 214 191

Centrale overdekte versmarkt.

Het project voor de Centrale Markt van Cádiz was het werk van Torcuato Benjumeda, het is een neoklassieke vierhoek in de vorm van een Dorische zuilengalerij, op de plaats van de tuin van het klooster de los Descalzos, vandaag de dag Plaza de la Libertad. De historische markt van de Plaza de la Libertad werd in 1838 ingehuldigd en een eeuw lang veranderde er niets. In 1928 werd een hervorming van het complex gepland, bevorderd door burgemeester Ramón de Carranza, waardoor het paviljoen dat de centrale ruimte inneemt, ontstond.

In oktober 2009 zou de Centrale Markt na drie jaar van intensieve verbouwing haar deuren weer openen. Na de renovatie, die het oorspronkelijke ontwerp van het complex heeft behouden, heeft de markt 57 groente- en fruitkraampjes, 54 vis- en zeevruchtenkraampjes, 44 vleeskraampjes, 7 supermarktkraampjes, 4 brood- en banketkraampjes, 1 olijvenkraampje, en 1 zak- en papierkraampje. Daarnaast is er elke dag van de week de Rincón Gastromómico, een plek waar u producten uit Cadiz kunt proeven, evenals de nationale en internationale keuken.
Album  Mercado Central CádizAlbum  Mercado Central CádizAlbum  Mercado Central CádizAlbum  Mercado Central CádizAlbum  Mercado Central CádizAlbum  Mercado Central Cádiz

 
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Cádiz

 
 
  
Dormir en Cádiz
Pension Dormir ligt in de historische wijk van Cádiz, op loopafstand van de bezienswaardigheden van de stad en op 5 minuten lopen van het strand.
 
Habitacion Privada,
Deze privéwoning ligt midden in het oude centrum van Cádiz, 700 meter van het strand La caleta.
 
 
 
La Cepa Gallega