Mijn selectie

Cádiz

Chiclana de la Frontera
Zahara de la Sierra
Inwoners116027
Oppervlakte12.10 km2
Bev.dichtheid9.589,0 per km2
ComarcaBahía de Cádiz
ProvincieCádiz


Cádiz: Alsmaar rechtdoor en dan.......
Mijn eerste indruk was hè? Is dit zo´n bijzondere stad? Maar na de langgerekte weg eenmaal onder de poort door opent zich het walhalla! Een prachtige stad die je in je hart sluit.
Laat je omarmen door deze stad
De geschiedenis alleen al maakt het een bijzondere ervaring er te zijn. Cádiz staat bekend als de oudste stad van West-Europa en heeft een lange en invloedrijke geschiedenis die wordt bevestigd door de archeologische overblijfselen van de Tartesos en Feniciërs van meer dan 3000 jaar geleden. Ook Romeinen en Visigoten lieten hun sporen na in Cádiz en vanaf 711 de moslims.

De langgerektheid van de plaats maakt dat het ook aantrekkelijk is voor vakantiegangers. Het heeft kilometers lange stranden, voornamelijk gelegen in het jongste deel van de stad, eenmaal door het nieuwe gedeelte, kom je aan het eind van de weg in de oude stad, waar zich geschiedenis heeft afgespeeld, duidelijk zichtbaar op diverse plekken. De stad is een wirwar van straatjes, pleintjes en oude huizen, met overal historische gebouwen, allen met hun eigen verhaal, je wordt zonder meer geboeid door de schoonheid, de atmosfeer en de zeewind die de stad Cádiz inademt.

Er gaan veel verhalen rond, waar de bijnaam van Cádiz vandaan komt, het zilveren bekertje. Ze zeggen dat het komt omdat de mensen vroeger buiten hun koffie dronken uit hun mooiste koppen, of door de vorm van de baai ... sommigen zeggen dat het komt door de kleur van de zee ... anderen zeggen een zilveren beker is meer dan iets anders de moeite waard, en dat geeft Cadiz de waarde die het verdient ... Hoe dan ook, deze "bijnaam" van de stad is al meer dan 200 jaar in gebruik en niemand weet precies waarom....

Een ochtend in Cádiz kan beginnen met een kleine wandeling, langs de promenade van Caleta, waar, in de zomer, de bewoners van Cadiz elke dag transformeren tot een feest. Kijk niet raar op als je de vrouwen bingo ziet spelen tussen de golven en in zand.
Aan het begin van de middag is een stop voor een aperitiefje in Hotel Parador een uitstekend idee. Probeer enkele van de lokale wijnen met gezouten amandelen of met gezouten vis, typisch van deze provincie, proef de authentieke smaak van Cádiz. U bent nu vlakbij het Genoveses Park, een weelderige park waarin veel planten van verschillende oorsprong in een omgeving van ideale temperaturen leven.

Niet te vergeten, natuurlijk, het feest van Cadiz en volgens mij, het feest van Spanje: Carnaval. En met recht, dit is carnaval met een hoofdletter C. Bijna de hele maand februari, met als epicentrum het oude theater Manuel de Falla. Hier komen duizenden mensen bijeen om de belangrijkste gebeurtenis van het jaar bij te wonen, waar Chirigotas, kwartetten, koren en bands strijden om het meest originele, grappige of spannende lied. Het gaat niet om het winnen, maar vooral om veel plezier ... Mensen over de hele wereld weten het carnaval van Cadiz te vinden, en genieten mee. Als er een feest in Spanje is dat ik aan zou raden, zou het zeker Carnaval in Cádiz zijn.

Genieten in Cádiz gaat vanzelf, je vindt er de vriendelijkste mensen van Spanje, grappige mensen, ze zijn sociaal en charismatisch, laat u omarmen door een gastvrije sfeer en ontdek het purisme van de kunst van het vissersdorp en de schutter, die de drie grootste genoegens bezit: zon, humor en lekker eten.

Cádiz is de tweede grootste stad van Bahía Cádiz en tegelijkertijd een van de meest actieve door zijn economie en industrie. Vanwege de aanwezigheid van scheepswerven is de economie gebaseerd op havenactiviteiten, voornamelijk in de commerciële sector in de vrijhandelszone. Bovendien vormt het het Gemenebest van Gemeenten van de Baai van Cádiz met Chiclana de la Frontera, El Puerto de Santa María, Jerez de la Frontera, Puerto Real, Rota en San Fernando.

De geschiedenis is die van een strategische stad, het was de oudste Fenicische nederzetting in het Westen. Het werd gesticht door de Tirios, 80 jaar na de Trojaanse oorlog (1104 a.C). Het was de plaats waar Hannibal koers zette naar Italië.
Tijdens de Romeinse tijd bereikte de stad grote welvaart en werd het gedurende een korte periode de grootste stad van het rijk. Er werden Amfitheaters en aquaducten gebouwd, gedurende deze tijd leefden er meer dan 500 etquites in de stad (de kaste van opmerkelijke burgers), die concurreerden met Padua en Rome zelf.
Het werd veroverd in 522 door de Byzantijnen en in 620 werd het heroverd door de Visigoten, en in 711 werd het veroverd door Tariq Ibn Ziyad, in de Slag van Guadalete. Al in de Reconquista worden de Koninklijke Scheepswerven van de Kroon van Castilië in de baai geïnstalleerd, de tijd van de grote ontdekkingen waardoor de stad een grote impuls krijgt.

 Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz Cádiz

 
 
 

Demografie

Top 10 nationaliteiten + NL+BE

NationaliteitAantalManVrouw
Nederland19811
België1138

Spanje1138765392059956
Marokko314190124
China271140131
Italie18410183
Groot Brittannië1376176
Honduras821567
Duitsland743440
Frankrijk713140
Colombia702743
Verenigde Staten692544
 
 
 
Folders over Cádiz
Map  Cadiz


 
Plaatsen in de buurt van Cádiz
Chiclana de la Frontera
Iedereen blij!
Chiclana is er voor iedereen! Families, golfers, watersporters, bootliefhebbers, klein budget, groot budget, iedereen wordt hier blij!
El Puerto de Santa María
Hoor ik nou salsa?
Je denkt bijna dat je het hoort, salsa... Mijn eerste gedachte in El Puerto is Zuid-Amerika, zo doet het aan, de gebouwen, de sfeer van de stad
Puerto Real
Een spectaculaire omgeving
Als je van natuur en rust houdt, is Puerto Real jouw plek, het is volledig omringd door natuur. Een perfecte plaats om vogels te spotten, te sporten en te fotograferen.
Rota
Je hebt strand en strand
De stranden La Costilla en Rompidillo, voor diegene die een strand wil met alle voorzieningen binnen handbereik, maar voor wie rust zoekt, zijn er de paradijselijke stranden van Arroyo Hondo, Punta Candor en La Ballena, met kristalhelder water.
San Fernando
Gemoedelijk Spaans
De geboorteplaats van Camarón de la Isla, omringd door een bijzonder landschap van zoutvlaktes en zee. De moeite waard om te bezoeken.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Cádiz