Mijn selectie

Bornos

El Bosque
Benaocaz
Inwoners7670
Oppervlakte54.31 km2
Bev.dichtheid141,2 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Bornos: Blauw, blauw meer
Bornos is gelegen in de regio van de Sierra de Cádiz, ten noorden van de provincie. Omgeven door prachtig glooiend landschap, aan de oever van het grote meer, het Embalse de Bornos, met prachtig uitzicht.
Riet! en wat je er van maakt
Net als alle andere dorpen in de bergen, heeft Bornos een grote ambachtelijke gemeenschap. Esparto, lisdodde, riet, de olijven twijgen, palm, leer en hout zijn de meest gebruikte grondstoffen door de ambachtslieden van het dorp.
El Coto de Bornos, ontstaan ​​op een boerderij van kolonisten, ligt op 5 kilometer van de stad.
Het dorp is ideaal voor rustzoekers, het heeft een rijke geschiedenis, belangrijk artistiek erfgoed, prachtige landschappen die u zeker zullen betoveren.

Op deze grond zijn sporen gevonden van Paleolithicum Inferior of Medium, dankzij de resten weten we dat we het kunnen dateren in het paleolithicum, ongeveer 30.000 jaar geleden. De meeste gevonden voorwerpen zijn uitgehouwen stenen werktuigen, gebruikt voor de jacht, bont schoonmaak, etc.

In oude tijden, lang voor de komst van de Romeinen, werd het bewoond door een conglomeraat van volkeren met invloeden van verschillende culturen, waardoor de plaats een bloeiende Iberische beschaving kreeg. Er zijn enkele in steen gebeitelde leeuwen ontdekt in het gebied, waardoor we een belangrijk centrum van de Iberische bevolking leren kennen.

Met de komst van de Arabieren wordt begonnen met de bouw van een versterkte toren, wat later het Castillo de Bornos wordt. In 1813 werden de grenzen van de provincie bepaald van de volgende steden: Cádiz, Jerez, El Puerto de Santa María, Algeciras en Sanlucar de Barrameda. In 1820, herstelde het het constitutionele systeem, werd er een nieuwe territoriale indeling gemaakt, die momenteel nog steeds van kracht is.

De typische gerechten van Bornos zijn de tagarninas esparragadas, aspergesoep (bekend als abajao), olijven die bereid worden zoals in elke plaats, zowel sajás als partías. De stoofschotels, waaronder de beroemde kool, goed voorbereid met stengels of stelen, de slakken die een speciale smaak krijgen door de kruiden uit de bergen, varkensvleesproducten zoals bloedworst, chorizo, morcón, enz. kortom alle producten die een speciale vermelding verdienen in traditionele gerechten.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Bornos
Map  Bornos


 
Plaatsen in de buurt van Bornos
Algar
Klein maar fijn!
Algar ligt tussen de twee belangrijkste natuurparken van Cadiz, Sierra de Grazalema en het Natuurpark Alcornocales. Een perfecte ligging!
Arcos de la Frontera
Genieten op hoog niveau
Deze stad is een van de mooiste van de streek, het ligt half op een 96 meter hoge rotspartij, afgebakend door een steile klif. Vanaf de top heb je geweldig uitzicht over het landschap, met een drankje en een hapje bij de Parador....
Espera
Watervogels
Espera bestaat uit drie meren en is beroemd om zijn overvloed aan zeldzame watervogels, met name, meerkoeten en eenden. Trekvogels, zoals flamingo's en ooievaars, stoppen hier ook.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Villamartín
Afwisseling voor iedereen
Villamartín ligt in het hart van de Sierra de Cádiz, vlakbij het meer van Bornos, met veel wildleven in de omringende natuur. Er zijn twee mooie golfbanen.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Bornos