Mijn selectie

Benaocaz

Bornos
Arcos de la Frontera
Inwoners671
Oppervlakte69.39 km2
Bev.dichtheid9,7 per km2
ComarcaSierra de Cádiz
ProvincieCádiz


Benaocaz: Wit en oud
In Benaocaz is tot op de dag van vandaag een hele wijk uit de islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari).
de Islamitische tijd
De gemeente Benaocaz is gelegen ten noordwesten van de provincie Cadiz, in de Sierra del Endrinal, ten zuiden van de rivier Tavizna , en maakt deel uit van de Witte dorpen van Andalusië. Het grenst aan Grazalema in het noorden, met Ubrique in het zuiden, met Villaluenga del Rosario in het oosten en in het westen El Bosque. De plaats is volledig opgenomen in het natuurpark Sierra de Grazalema, met uitzondering van het meest westelijke deel van Los Alcornocales.

In Benaocaz is een hele wijk uit de Islamitische tijd bewaard gebleven (Barrio Alto of Nazari. De huizen die er nu staan komen uit de 16e en 17e eeuw, maar de stad heeft de oorspronkelijke indeling behouden, de straten, de percelen en de grote van de oude huizen zijn nog steeds hetzelfde. De verdedigingslinie was niet een ommuurde muur, maar de lastige manier om de stad te bereiken. Men verdedigde zich door de huizen en de muren te versterken. Er zijn nu nog versterkte huizen te zien en zelfs twee met een verdedigingstoren.

De veehouderij heeft in Benaocaz hoge kwaliteit bereikt vanwege het gevarieerde aanbod van vleeswaren en worst. Varkensvlees en van de grote en kleine jacht zoals herten, patrijzen en konijnen.

Onder de typische gerechten vinden we de refrito Benaocaceño, de tagarnina stoofpot en andere stoofpotjes. En, zoals in bijna de hele Sierra de Cádiz, zijn er gazpacho's, warme knoflook, soepen en groene asperges roerei. Andere typische gerechten zijn gegrild lamsvlees, geit- en schapenkaas en taartjes van spek.

 
 
 

Demografie

 
 
 
Folders over Benaocaz
Map  Benaocaz


 
Plaatsen in de buurt van Benaocaz
El Bosque
Wandelen en pootje baden
El Bosque ligt prachtig en is een heerlijke plek om te wandelen en ja.. te eten, als je van forel houdt, hier vindt je de meest zuidelijke rivier van Europa met forel.
El Gastor
Balkonnetje
Dit dorp staat bekend als El Balcón de los Pueblos Blancos vanwege het prachtige uitzicht vanaf de El Algarín-berg en de top van Las Grajas, de twee hoogste toppen van het gemeentelijk gebied.
Grazalema
Wat een uitzicht!
In het oude deel van het dorp, herkent u de typische structuur van een Arabisch dorp, die altijd hetzelfde is gebleven: smalle straatjes, puntdaken, witte gevels, een landschap van grote schoonheid, kortom, een pareltje in Aldalusië.
Prado del Rey
Weideland van de koning
Een dorp met straten met tuinen en woonplaats van de beroemde Pajarate wijn. Nu worden er vooral lederwaren en meubilair gemaakt, is er nog steeds de wijnproductie, honing en worst.
Ubrique
Nieuwe tas?
Dit dorp heeft de middeleeuwse uitstraling van haar herenhuizen, straten en kerken weten te behouden en kreeg een bloeiende leerindustrie, men levert er zeer hoge kwaliteit!
Villaluenga del Rosario
Speleologie en Kaas
Villaluenga del Rosario heeft prachtige wandelroutes, waarvan de bekendste de route van Llanos Republicanos is. Op deze route zijn twee spectaculaire grotten te bezoeken. Een daarvan is "la Boca de la Sima del Republicano"
Zahara de la Sierra
Verbluffend
Het witte dorp ligt op één van de meest verbluffende locaties in de provincie Cadiz, zo niet van heel Andalusië. Een kasteel gebouwd op een rotsachtige piek hoog boven het turquoise water van een meer.
 

Zoek hier vakantiewoningen in:
Benaocaz